32 spillere med i Tromsøsjakken

19. november 2011
By

Utpå kvelden tikket denne meldingen fra turneringsleder Frank Remman, om jeg videreformidler på direkten:

«Da er 1.runde i årets utgave av Tromsøsjakken straks historie. Det spilles fortsatt ett parti mellom Jan Roksvold og Magnor Pettersen., nei der blei det remis gitt! Vi har allerede fått en skikkelig skrell, da Håvard beseiret mesterspiller Bulle med de sorte brikkene! 27 points rett inn på kontoen til Håvard, og en kanonstart på årets turnering for den unge lovende junioren.

Både A- og B-klassen er like store i år, med 16 deltakere hver. Et perfekt sjakktall:) og perfekt i forhold til seeding og i forhold til å unngå Walkover.

Tidskontrollen med tilleggstid har sine fordeler. Den viktigste er at man slipper å stille klokkene overhodet. Program 19 tar seg av det meste 🙂 En annen fordel sett fra en turneringsleders synspunkt, er at tidskontrollen bidrar til å ta vekk den mest horrible tidsnøden, noe som minsker faren for sjakkjuridiske komplikasjoner 🙂 En siste fordel er at det er en fin balanse tidsmessig mellom de første 40 trekkene ( 110 minutter) og resten ( 40 minutter på 20 trekk fra trekk 41-60), noe som gjør at det blir litt mer kvalitet over slutten av partiene. Men det er selvsagt ikke lurt å komme i kronisk tidsnød med tanke på donød etc 🙂

I morgen får vi et skikkelig brødreoppgjør på høyt nivå på 1.bord mellom Jon og Pål (Pål har hvit). Kan Pål få revansj? Kan Håvard fortsette å spille godt med de sorte brikkene mot Magnus? Time will show!

Rundeoppsettet her.

Mvh
Frank»

(Bildet av Frank er tatt av Bjørn Berg Johansen under ACC 2008)

Tags:

Tromsø Sjakklubb på Facebook