Benjamin vant Tromsøsjakken suverent – Tor Fredrik vant rekordjevn klasse B

11. november 2012
By

Benjamin var den store favoritten på forhånd og levde virkelig opp til favorittstempelet gjennom å vinne samtlige partier! Halvannet poeng foran nestemann er intet mindre enn ren utklassing. På den siste spilledagen startet han med å vinne med hvit mot Pål og fulgte deretter opp med seier med de sorte brikkene i et langt og seigt sluttspill med merbonde mot Erlend Mikalsen. Mikalsen trengte en remis for å kunne kjempe om 2.plassen med Stavangergutten Johannes ( de remiserte innbyrdes), men Benjamin var i det umulige hjørnet, og Mikalsens remis mot Ødøn i 1.runde ble dermed en remis for mye med tanke på sølvet. Kvisla hadde på sin side ingen problemer med å vinne i siste runde mot overraskelsesmannen Geir Lorem
I B-klassen ble det utrolig jevnt, med de fire første på samme poengsum 3,5 poeng! Tor Fredrik Kaasen (bilde) kunne til slutt juble for seier, men ingenting var avgjort før det siste partiet i turneringa var ferdigspilt. Helene Lorem ledet med ett helt poeng før siste runde men måtte bite i gresset i for hardtspurtende Stein-Børre. Dermed måtte Monradpoengene fintelles, og Helene havnet dessverre et halvt fattig kvalitetspoeng bak overraskelsesgutten Tor Fredrik. Han var på langt nær favoritt, men endte altså opp med både seier og den desiderte ratingvinneren denne helgen :). Andre Nilsen ble nr.3, mens Stein-Børre måtte ta til takke med den sure 4.plassen.
Vi merker oss også meget gode 50% resultater av både Ødøn og Geir i A-klassen, og nevnte Helene i B-klassen fikk en pen ratingfremgang på +50. Fullstendige resultatlister her.

Tromsø Sjakklubb på Facebook