London Chess Classics FIDE Open

10. desember 2012
By

Gunnar Berg Hanssen (bildet) og Benjamin Arvola spilte i den åpne stormesterturneringa London Chess Classic FIDE Open nå nettopp.

I den åpne FIDE-turneringa var det Gunnar som kunne smile bredest til slutt etter  5,5 poeng og en fin 2.plass i sin ratinggruppe ( 2200-2300) Gunnar har ikke spilt så mye sjakk det siste året, men han var tydeligvis klar til å kjempe om hvert eneste poeng. I løpet av turneringas 9 runder ble det bare ett tap, og underveis ble det 5 remiser mot 1 GM, 2 IM og 2 FM. Eloprestasjonen var på 2338. Meget solid!

Benjamin Arvola gikk ut som en rakett med 3 strake seire, men slakket betydelig av på tempoet, og måtte nøye seg med en 50% score etter at ni runder var spilt. Eloprestasjonen på 2288 var han nok ikke selv fornøyd med, og vi vet jo at Benjamin kan ennå bedre enn dette. Beholdningen ble dog en IM-skalp og en IM-remis, og totalt sett et resultat som forventet. Se resultatliste her.

Turneringa var jo også minneverdig ved at Magnus Carlsen satte ny ratingrekord etter å ha vunnet London Chess Classic på en suveren måte!

Det var sikkert en stor opplevelse for Trømsøspillerne å spille sjakk i London samtidig som man var vitne til Magnus sine fantastiske prestasjoner på samme sted.

Tromsø Sjakklubb på Facebook