IM Mads Vestby-Ellingsen kommenterer fra Junior-VM

IM Mads-Vestby Ellingsen kommenterer i dagens spalte fra Junior-VM

IM Mads Vestby-Ellingsen med flott resultat i Junior-VM
Av Sven Wisløff Nilssen

I dag 17. november gratulerer vi IM Mads-Vestby Ellingsen med 20 årsdagen. Han går nå inn i de voksnes rekker og får aldri mer spilt i Junior-VM. Derfor var årets erfaring unik. Mads fikk opp svært mange gode stillinger underveis, men dessverre fikk han ikke ballen i mål i flere av disse oppgjørene. På slutten av mesterskapet hadde han 2 tårnsluttspill som var teknisk og klart vunnede og han burde helt klart vunnet disse to oppgjørene. Allikevel ble det bare et fattige halvpoeng i disse to partiene. Han tok tross dette hjem en sterk ratingprestasjon på 2440, og gikk opp 11 ratingpoeng i mesterskapet. Mads spilte masse god sjakk mot motstandere godt over 2400 og til slutt endte han på 6 poeng av 11 og kom på en 43. plass – forhåndsrangeringen blant de 120 deltakerne var nr. 57. Så et fint resultat av Mads som har kommentert mesterskapet sitt selv for oss!

For første gang i Junior-VM
Av IM Mads Vestby-Ellingsen

For litt over en måned siden reiste jeg ned til den italienske øya Sardinia for å spille VM for juniorer. Dette var første og siste gang jeg hadde anledning til å delta, ettersom turneringen av velkjente grunner ikke ble arrangert i 2020 og 2021. Vinneren av årets turnering ble Abdulla Gadimbayli, som jeg tapte mot i runde 3. Han ble med det den tredje juniorverdensmesteren fra Aserbajdsjan etter Shakhriyar Mamedyarov, som er den eneste i turneringens 71 år gamle historie som har vunnet to ganger, i 2003 og 2005. For min egen del ble det en turnering preget av mange remiser og et sjansesløseri som kan sammenlignes med mengden mat som kastes hvert år i Norge. Da snakker vi rundt 215 000 tonn i året. Allikevel ble det for min del en solid ratingoppgang og et par gjennomførte partier. Et av dem var følgende parti fra runde 2 mot indiske Saha Neelash.