Bymesterskapet 2016 – Christian Grundekjøn til topps!

27. mai 2016
By

Christian GrundekjønChristian Grundekjøn t.h., her i kamp med Håvard Skagseth, ble Bymester 2016.
Foto: Anniken Vestby

Bymesterskapet 2016 ble en hard kamp mellom Christian Grundekjøn og Mads Vestby-Ellingsen og avgjørelsen falt i praksis i 7. runde der Grundekjøn vant med de hvite brikkene i innbyrdes oppgjør. Før det hadde Grundekjøn fått kjørt seg i 120 trekk mot Vestby-Ellingsen i 4. runde  i et marathonsluttspill der den talentfulle Mads sto til vinst underveis da Christian etter eget utsagn prøvde å forære Mads seieren. Enden på visa ble remis og Christian var igjen i solid trøbbel i 5. runde mot Håvard Skagseth med de svarte brikkene. Denne gang så hans overmann ut til å bli Håvard Skagseth som plutselig bukket og gikk matt i 2 trekk! I denne fasen av turneringa gikk ting Christian sin vei, men mot slutten viste han folk hvor skapet skulle stå og han vant de 4 siste rundene i tildels stor stil. Dette ga et knallresultat på 8 av 9 mulige – inklusive en WO-remis i første runde. Internasjonal ratingprestasjon på hele 2315 smakte det fugl av og dette må kanskje være Grundekjøn sitt beste resultat noensinne! I hvert fall gikk han opp 35 internasjonale elopoeng og slikt varmer en Fredrikstad-kropp i Nordens Paris.

Mads Vestby EllingsenMads Vestby-Ellingsen har hatt en fantatisk utvikling den siste tiden…
Foto: Anniken Vestby

Mads Vestby-Ellingsen tror jeg er den junioren ved siden av kanskje Mathias Lind Schouten som har gjort størst fremskritt over sjakkbrettet i klubben det siste halvåret. Han har skutt fart som en Romferge og etter klubbmesterskapet lander han på en internasjonal rating på godt over 2000. Hva sier en til slikt? Fantastisk! Mads er vel et godt eksempel på at trening over tid gir gode resultater og det skal bli spennende å følge han i NM på hjemmebane til sommeren. 2. plass i Bymesterskapet ble det – riktignok 1.5 poeng bak Christian – men med jevnt gode resultater hele veien. Vel blåst Mads. Godt voksne Tor Arne Heim Andberg tok en brillefin tredjeplass i dette sterke selskapet, men dessverre var det mange som trakk seg underveis – så turneringa ble litt amputert mot slutten.

Fulle resultatlister for A-klassen finner du her.

Her er Christian sitt parti mot Håvard Skagseth i siste runde:

10 år gamle Mathias Lind Schouten lever opp til De Lillos sin gamle sangstrofe «Vi suser avgårde» for han suser oppover eloratingen som om det var et trappetårn som skulle bestiges på kortest mulig tid. Han passerer 1600 i rating internasjonalt på Bymesterskapets B-klasse som han vant helt suverent og i meget god stil. Særlig det flotte partiet mot Torbjørn Valvåg i 7. runde med svart ble jeg imponert over da det inneholder en simplicity som egentlig savner sidestykke i en klasse som denne. Meget voksent posisjonelt spill med andre ord og en spennende spiller å følge videre. Mathias tok knallsterke 7.5 av 9 mulig – noe som ga en internasjonal prestasjonsrating på hele 2156. Nå må dessverre slike prestasjonsratinger tas med to klyper salt i denne klassen da FIDE sitt minstetak gjør matematikken diskutabel, men det som en ikke kan diskutere er at Mathias vant og gjorde en steike fin turnering!

 

Matthias og Torbjørn 2Mathias Lind Schouten og Torbjørn Valvåg spiller sjakk til den store gullmedaljen!
Foto: Anniken Vestby

Minst like spennende er Torbjørn Valvåg på 9 år som inntok en pen andreplass 2 poeng bak Mathias. Torbjørn nærmer seg nå 1500 i internasjonal rating, han spiller ofte små perler av noen sjakktrekk og er taktisk sterk. En spennende spiller for fremtiden og en svært sjakkinteressert ung gutt. Remi Jakobsen tok i denne klassen tredjeplassen og hans to banemenn ble Mathias og Torbjørn – hvem ellers? Men 4.5 av 7 i de spilte partiene sine vil han få en pen førsterating Internasjonalt når han først får partier nok.

Fulle resultatlister for B-klassen finner du her.

Her er det flotte partiet mellom Torbjørn og Mathias som viser mye god sjakk:

Tromsø Sjakklubb på Facebook