Tromsø ble nummer 7 i Eliteserien, beholder plassen!

7. mars 2016
By

Eliteserien runde 9, søndag 6. mars 2016

Tromsø hadde kniven på strupen i siste runde av Eliteserien. Bare vinst mot bunnlaget Sotra ville føre til sikker plass og nye sjanser i neste års serie.

Tromsø gikk hardt ut og fikk opp gode stillinger omtrent på alle brett. Etter ca 3 timers spill vant Trond etter meget godt spill på bord 4. Trond er mannen for de store anledninger i lagsjakken. Han vinner jo nærmest på bestilling akkurat når vi behøver det!

1-0!

På førstebordet fulgte Maxim opp med nok en seier. Maxim har betydd enormt mye for laget og har vunnet sine siste 4 partier, blant annet mot Jon Ludvig Hammer på fredagen!

2-0!

Dette betyr at 1,5 poeng på de siste 4 partiene ville sikre seier. På 3 av de andre brettene ser det lyst ut. Tor Fredrik hadde en voldsom fordel som datamaskinene vurderte til +4, men det skal sies at mange av de gode variantene var nesten umenneskelige å finne. Etter noen små unøyaktigheter måtte Tor Fredrik slippe motstander inn i spillet igjen og partiet ble remis. Men poengene tikker inn …

2,5-0,5!?

Bare 1 av 3 nå så er det i boks. Neglene er betydelig kortere enn tidligere på dagen. Flere av fansen er tilstede på Grand Hotell i Tromsø. Her følger vi med på NNM i sjakk der Alta og Narvik er i full gang med finalen om hvem som skal spille kvalifisering til eliteserien. Det diskuteres og følges med på Chessbomb om Tromsø har dette i boks, og uten datamaskinens hjelp om Alta har taket på Narvik nå?

Uavgjort resultat for Tromsø vil holde om Trondheim taper eller spiller uavgjort, men en kjapp titt på stillingene i partiene deres mot Asker forteller oss at vi skal bare bite ennå mer på stumpene. De ser ut til å stå godt nok til å vinne matchen! Vi må stole på oss selv

Endre på bord 5 kom ikke helt greit ut av startblokkene med svart, og hans motstander spilte meget sterkt. Vår unge mann ble sakte men sikkert presset  til det ikke var noe annet å gjøre enn å strekke labben over bordet. Lagsjakk er hakket for spennende!

2,5-1,5 …

Så er det opp til Christian og Pål, og de har begge hvit. Christian står noe bedre, mens Pål sitt parti er helt jevnt. Kan de begge få remis er det hele i boks! Neglene får noen minutter på å komme seg. Det går vår vei – og på Grand Hotell får vi med oss at Alta er i ferd med å feste grepet! Iallefall ser det slik ut der vi tar oss en runde for å se på gjenværende partier – her er vi jo analoge!

Tilbake i venterommet og vi ser på datamaskinen!! Det står -4.58! Christian har bukket!! Å nei, å nei, å nei ….

Å ja!!

Rett før vi har klart å slå pannen i bordkanten for å døyve smerten(!?) gjør Christians motstander et helt annet trekk enn det infame 25.-Lf5!!! som hadde avgjort partiet i vår disfavør…..  Herfra og ut spiller Christians med en kirurgs presisjon (i følge Chessbomb), og holder presset oppe. Når motsanderen plutselig gjør en tilsvarende brøler som han selv nettopp gjorde, er han heldigvis ikke like generøs! Han vinner like godt både dronninga og partiet.

3,5-0,5!!!

YES!! Vi har klart det! Puhhhhh! Herfra og ut gror alt ytterst på hendene med vanlig fart – og i fartstretninga.

Ny runde for å se hva som skjer på sjakkfronten inne på Grand Hotel i Tromsø. Og der har unge Andre jammen vunnet, og dermed har Alta også klart det! Vi jubler stille i lag med Finnmarksgjengen!
(Egen sak om dette følger)

Pål og hans motstander har spilt et balansert og godt parti, der ingen har kommer til fordel – og til slutt ebber det ut i rettferdige deling av poenget.

4-2

Det er godkjent!

Tromsø har i år spilt med juniorer i alle helgene og hele 5 av de 12 spillerne som har vært i aksjon har vært under 20 år. 4 av dem har forøvrig etternavnet Machlik, og jeg tipper Tromsø her har en uslåelig rekord! Det er et generasjonskifte på gang i Tromsø, der juniorene stormer fram og setter de gamle på sin rette plass – på sidelinjen 🙂 Neste år mister Tromsø Sjakklubb GM Maxim Turov – som sammen med sin kone har vært en enorm resurs for klubben.
(Egen sak om dette etterhvert.)

Dette betyr at ennå flere av ungdommene og sikkert noen få av gammelkara får forsvare klubben mot alle farer i neste sesong. Endre, Edit, Monika, Jon og Tor Fredrik som har deltatt på årets lag har tatt nye syvmilssteg (les: hundrevis av ratingpoeng)

Takk til gjengen, og dermed blir sesongen 2016/2017 et spenningsmoment rikere!

12799073_722965594506064_5470781222527117132_n

En del av Tromsøgjengen fra siste seriehelg. Fra høyre:Maxim Turov, Pål Røyset, Trond Romsdal, Endre Machlik og Tor Fredrik Kaasen. Trolig var det Christian Grundekjøn som tok bildet. Jon Machlik var ikke tilstede da bildet ble tatt.

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=Eliteserien2015-2016-AkademiskSjakklubb

Tromsø Sjakklubb på Facebook