Adventsturneringen i Alta spilt i helga

Alta adventsturnering ble spilt i helga – 14-åring til topps!

To tenåringer fra Porsgrunn var på tokt i Alta

Helga 03.-05. desember ble Adventsturneringen spilt i Alta. 14 år gamle Eirik Strøm Austad fra Porsgrunn gikk tapsfri gjennom feltet og vant totalt tre partier i Advensturneringen i Alta. Dermed ble han eneste spillere på 4/5 mulige og han gikk helt til topps foran arrangørklubbens Harald Mikalsen og Aksel Brasøy på 3.5 av 5. Strøm Austad var ratingfavoritt og innfridde favorittstempelet ved å slå toer Harald Mikalsen, Kjell Aanes og Pål Norvoll. Harald Mikalsen tapte mot vinneren og Aksel Brasøy var den andre spilleren i feltet, på tredjeplass, som gikk tapsfri gjennom turneringen. 18 år gamle Jonatan Espeland fra Porsgrunn kom på fjerdeplass og Vinjar Hammari fra Alta kom på femteplass. Begge disse hadde også 3.5 av 5 mulige. Vår forhåndsfavoritt – tidligere mesterspiller Kjell Aanes som volder ungdommen stort besvær på nett, slo ikke ut i full blomst i brettsjakken og kom på 6. plass med 2/5 sammen med Pål Norvoll, Øyvind Jakobsen og Gunnar Henriksen. Det var totalt 13 deltakere med i denne NGP-turneringen. Det ble også spilt to barneturneringer i Alta som arrangerte fine turneringer først og fremst for egne medlemmer dessverre. Vi skulle så gjerne ønsket at sjakkinteressen var større i Nordøst!

Porsgrunns Jonatan Espeland og Eirik Strøm Austad spilte i Alta på 1. bord i siste runde remis