Mads Vestby-Ellingsen sin store revansj

20. juni 2017
By

 Mads Vestby-Ellingsen er trolig vinner av kl. 1 i NGP 2017
Foto: Tor-Ivar Ellingsen

Det er gjevt å gå opp i rating og kjipt å falle ned igjen når ratingpoengene kom litt for fort og en ble litt for høyt ratet. Det skjedde nok Mads våren 2016 da han spilte veldig mye og raste opp i rating i en skrekkelig fart som jeg knapt har sett maken til i norsk sjakk. Det ble til slutt umulig å holde på alle rating-poengene og fallet kom av seg selv. Allikevel tok Mads det sporty og viste sin styrke ved ikke bare å bli Kadettnorgesmester 2017 – men også ved å bli sølvvinner under NMU 2017. Etter en kald vinter med mye sjakkfrost har Mads igjen funnet tilbake til godformen. Vi så det da han ledet Langnes skole til seier under NM for skolelag, vi så det under Gjøvik GP og vi så det da han tok sølv under NNM i pinsen. Mads klatrer igjen og han gjør det med stil.

I helga tok han en fin tredjeplass under Stjernesommer NGP i Oslo uten å være helt fornøyd med det da motstanden ikke var all verden. Allikevel spilte han noen spennende partier, slo sterke Daniel Nordquelle og fikk sikkert fin spilletrening før sommerens store sjakklige gjøremål. Mads skal nemlig spille mye i sommer. Først ut er Sveins Minneturnering i Oslo i slutten av juni, så venter Landsturneringen i Stavanger der Mads stiller som en av favorittene i junior A. Deretter drar familien til Danmark og Xtracon Chess Open, som tidligere het Politiken Cup, siste uka i juli. Vi ønsker Mads lykke til.

 

Mads under siste GP turnering i år – Stjernesommer i Oslo sist helg
Foto: Tor-Ivar Ellingsen

Mads hadde et elotall på 2184 etter NM på hjemmebane i Tromsø der han ble Kadettnorgesmester – den kalde høsten sjakklig sett kostet han dyrt og i januar hadde ratinga falt til 1967(!), noe som ikke sto i stil med den reelle spillestyrken til Mads, derfor var det godt å se juni-listene 2017, som kom ut for en tid siden, der står Mads oppført med det realistiske og fine tallet 2179. Under junior-NM i Stavanger vil Mads dermed stille som en av de aller beste – og i øyeblikket er han tredjerangert! Vi venter oss mye av Mads denne sommeren – men mest venter han nok av seg selv for dette er en spiller med ambisjonene i orden. Allikevel har jeg følelsen av at det viktigste for Mads er sjakken og miljøet rundt. Han elsker hele pakka og han elsker å fordype seg i gode trekk og slik skal det også være. Sjakk er en helhetlig ting.

Revansjen for ratingtapet, og det faktumet at han har vært en klasse 1 spiller i årets NGP, ble at Mads likegodt gikk hen og vant hele Norges GP 2017 for klasse 1. Dette er foreløpig ikke offisielt – men sjekker du sidene til NSF ser du at Mads har et solid forsprang og så vidt jeg kan se endte Mads også til slutt på toppen. Slikt er morsomt!

 

Her er et parti fra siste Grand Prix-turnering, Stjernesommer i Oslo:

Tromsø Sjakklubb på Facebook