Evsuld med sin andre strake seier i hurtigsjakk på klubben!

17 spillere satte hverandre i stevne på klubben på torsdag – neste gang er DU også med!
Foto: Uranbaatar Erdenebileg   

 

Godt oppmøte – på en stor fotballkveld ute i Europa – i lille Tromsø sjakklubb

Det var en våt og kald høstkveld i Tromsø og Bodø Glimt hadde rømt landet for å spille mot O’Store Milan på San Siro stadium i Milano. Allikevel trommet 17 sjakkspillere seg sammen i klubbens lokaler på Veita i Tromsø for å krige om førsteplassen i Høstcupens første hurtigsjakkturnering. Frode Bull Jæger var med, det samme var Evsuld, Mattias Ugelvik, Simon, Francesco, Frank og Nikolai for å nevne de presumtivt fremste på denne dagen! Men en nykommer ville også ha et ord med i laget og imponerte kanskje mest av alle. Nesten – for Evsuld rocket videre der han slapp sist – på toppen av tabellen! For en spiller, for en kraft og for en intensitet den karen har for tiden – jeg er imponert!

 


Folk spilte, koste seg og kjempet i 6 harde runder!
Foto: Uranbaatar Erdenebileg

Evsuld vant sin andre strake turnering på klubben!

Evsuld er så rå at folk lurer på hvordan han trenes og hva han spiser! Selvsagt går det i harde økter med rå, russisk sjakkoppfostring og store porsjoner spinat med litt kryptonitt til på si. Kødda! Evsuld leker seg til resultater, i hvert fall av meg får han lystbetont læring og humøret er alltid på topp under treningene. Det er derfor ekstra stas å se at samarbeidet gir resultater og i tillegg får han jo rågod trening av andre i TSKU. I kveldens turnering var utvilsomt Evsuld i favorittsjiktet – han vant for 14 dager siden mot omtrent samme felt i fin stil. Da spilte han remis mot mesterspiller Frode Bull Jæger og nedla all annen motstand i de 4 andre oppgjørene. Denne gang gikk han på et tap på tid mot Simon Steinnes og vant de 5 andre partiene! Han imponerte virkelig denne kvelden der han på utsøkt vis nedla feltets eneste mesterspiller, Frode Bull Jæger, på utsøkt vis. I en fransk spilte han angrepstrekk fra start til mål og da var det ubønnhørlig matt! Også mot Frank Remman ble det seier på Evsuld. Frank gjentok åpningen han spilte mot Evsuld på Sortland som sort i en sicilianer, denne gangen kom Evsuld bra ut av åpningen og da Frank rokerte litt tidlig, fikk Evsuld koordinert dronning, tårn og springere til et kongeangrep som vant partiet. Pent – ja, for det er bare å la seg begeistre over 10-åringen spill for tiden. Han er født i Bergen, kommer fra mongolsk ætt og vokser opp i Tromsø og er den sterkeste 10-åringen vi har hatt i klubbens historie. Fryktløs er han også – en spennende spiller å følge.

 

 

Her ser vi et øyeblikksbilde etter at svart har gjort et trekk i partiet Evsuld Myagmarsuren – Frode Bull Jæger der Evsuld vinner
Foto: Uranbaatar Erdenebileg

Mattias Ugelvik viste muskler og tok 2. plassen

Mattias viste muskler denne kvelden der han slo både Frode Bull Jæger, Simon Steinnes og Nikolai Olsen Wernberg. Mattias er et nettfenomen som har spilt enormt mye på Lichess og nesten ikke noe brettsjakk. Allikevel takler han overgangen til klubben på et fenomenalt vis og han er utvilsomt et sjakktalent som startet med spillet i voksen alder og kan angre på det. Ja, for partiene har en posisjonell undertone og er logisk bygd opp og han spiller rett og slett sunt og bra. Det er en stund siden Mattias var på klubben – hyggelig å se han tilbake og jammen ble det ikke en flott 2. plass.

 

Mattias Ugelvik tok sterke 5/6 mulige og tapte bare mot vinneren Evsuld, men slo Bull Jæger i siste runde
Foto: Uranbaatar Erdenebileg

 

Frank Remman i støtet – tok 3. plass

Frank Remman er på hugget for tiden – ikke bare storspilte han i Blåbyen GP og tok 3.5 av 4 i langsjakkdelen på Sortland, men han vant onsdagens TSK-turnering på Lichess i fin stil! Artig for en av klubbens gamle travere som har deltatt siden tidlig 90-tall. Frank er posisjonell i stilen, liker å bygge stilling og har 1. d4 som favorittrekk. Han er alltid en vanskelig motstander for de i sjiktet under seg og denne kvelden var det bare Evsuld og Bull Jæger som fikk has på Frank. Frank slo blant annet Simon Steinnes og Nikolai Olsen Wernberg og var i fint driv der han tok 4 av 6 mulige.

 


Vegard Andreassen mot Frank Remman som alltid synes det er kjekt å møte nye folk på sjakklubben – Frank har vært fast siden 1990!
Foto: Uranbaatar Erdenebileg

Simon slo turneringsvinneren og ble nr. 4 på en dag på det jevne

Fjerdeplasser er normalt litt kjipe, men jeg tror Simon var fornøyd med å være eneste spiller som slo Evsuld denne kvelden. Mot Evsuld spilte Simon aktivt med hvit i et Londonsystem. Evsuld prøvde å motvirke Se5, med en Dc7, Ld6-setup og Simon fikk etter hvert inn et f4. I komplikasjonene vant han en bonde og fikk bedre bondestruktur med angrepssjanser. Evsuld hadde dog sjansen til en trekkgjentagelse underveis, men han ville ha mer som seg hør og bør når en er ung og sulten, og tilslutt tapte han på tid i en stilling der Simon var i ferd med å snøre et mattnett eller vinne mer materiell, og det var mer enn vanskelig nok for unge Evsuld. En viktig seier for Simon dette, som la opp til en spennende avslutningsrunde! Steinnes gjorde det vel som forventet til slutt – han kjempet i toppen lenge og kanskje kunne det slått ut begge veier i siste runde mot Frank Remman. Hadde han slått Frank der, ville det blitt en kvalitetsberegningsduell med Evsuld om førsteplassen – en duell jeg ikke vet hvordan ville endt. I stedet tapte han den kritiske sisterunden etter at Frank hadde relativt god kontroll underveis, og da han også klarte å ri av stormen på slutten av partiet, der Simon forsøkte å fiske i rørt vann, ble det en fortjent seier. Resultatet ødela litt for Simon – men alt i alt var det ingen dårlig turnering for han med 4 av 6 mulige der han også spilte et godt parti lenge mot Mattias Ugelvik i det andre tapspartiet sitt. For han ble altså den eneste som klarte å nedlegge Evsuld og det står det absolutt respekt av.

 

 


Til høyre ser vi Simon Steinnes slå Evsuld med hvite brikker & til venstre er det Frank Remman som taper mot Bull Jæger i 5. runde
Foto: Uranbaatar Erdenebileg

 

Frode Bull Jæger var elofavoritt – men ble nr. 5

Frode hadde rett og slett ikke kvelden. Han tapte mot de to øverst plasserte og partiet mot Evsuld var langt under parti for Mesterspilleren. Også mot Mattias Ugelvik i sisterunden tapte Frode, men allikevel vil jeg berømme småbarnsfaren på vel femti. Han holder vitaliteten og koken og på gode dager spiller han virkelig bra. Men det beste med Frode er at han faktisk deltar i klubbens turneringer. Det er ingen selvfølge når få mesterspillere å bryne seg på er med! Supert Frode. Du gir nemlig unge spillere som Evsuld og Nikolai som er i fin vekst – grobunn for utfordringer og videre utvikling! Derfor blir dagens bønn fra Sjakkfantomet – mitt alter ego, dette: Kjære mesterspillere i klubben – vi trenger deres innsats! Hvis de unge ikke får mer å bryne seg på – vokser ikke trærne videre. Evsuld kan trene til krampa tar han – men han blir ikke bedre uten erfaring og sterk motstand! Så kom på klubben – bidra til klubbens videre vekst og bidra! Frode fikk vist seg frem mot Frank i en sicilianer med hvit der han fikk prøvd ut en Sa3-idé som fikk Frank til raskt å gå i knestående. Også mot de unge spillerne Birk og Henrik vant Frode.

 

Frode Bull Jæger har betydd mye for Tromsø sjakklubb i en generasjon allerede
Arkivfoto: Uranbaatar Erdenebileg

 

Nykommeren Vegard Andreassen imponerte stort denne kvelden!

Vegard har bare spilt nettsjakk men har latt seg begeistre så mye over det gamle spillet sjakk at han våget seg på klubben for å måle krefter med ekte klubbspillere! Vegard kom full av pågangsmot og klinket til fra start med en seier og så seg aldri tilbake. Han slo faktisk såpass habile folk som Francesco Galbiati og Birk Sæther Rostad og det er smått rått første spillekveld! Turneringsleder Simon Steinnes gjorde en utmerket jobb og oppfordret til applaus for Vegard sitt flotte resultat da resultatlista ble lest opp. Vel fortjent! Vi legger oss navnet på minne og ønsker Vegard lykke til med klubblivet. Vegard fikk som Frank, Simon og Frode hele 4 av 6 mulige!

 

 

 
Vegard Andreassen imponerte stort på sin første klubbkveld med 4 av 6 mulige
Foto: Uranbaatar Erdenebileg

 

Dom andra – hele 17 spillere på startstreken!

På 7. plass kom Nikolai Olsen Wernberg – Nikolai er litt i ingenmannsland sjakklig i øyeblikket – et litt kjipt sted å være der han strever med de beste på klubben, men imponerer på nett. Han er i klar utvikling, men får ikke helt potensialet ut enda føler jeg – men det kommer raskt Nikolai – tro meg! De som trener bra og spiller mye – blir god, det er det tøffeste med sjakken! Francesco kom med sin 8. plass midt på treet etter en forferdelig start. I stedet for å gi seg, kjempet han på som bare det og fikk valuta for innsatsen. Tre av fire på slutten var pent. Birk Sæther Rostad er på vei opp fra C-klasse nivå til B-klassenivå – det er bra for en spiller som har drevet aktivt på med sjakken i kun 1.5 år. I kveld ble Birk nr. 9 – helt OK. Nikolai, Francesco og Birk tok alle 50% score. Henrik Marienborg Strøm på 9 år tok en finfin 10. plass med 2 av 5. Dersom du er 9 år gammel har du lovlig grunn til å stå over siste runde for å prioritere legging og skole! Bra Henrik – vi gleder oss til å se deg i NMU hvis du skal spille der! Norgesmesterskapet for ungdom går nemlig av stabelen etter planen midt i november og der skal blant annet Evsuld og Sivert delta og flere andre fra TSKU!

 

Nikolai er i en gråsone der han snart tar steget opp i A-klassen – en spennende ung spiller å følge!
Arkivfoto: Uranbaatar Erdenebileg

 

Resultater og tabell fra kveldens hurtigsjakk i Høstcupen

 

 

Her er Evsulds praktparti med angrepssjakk mot Frode:

 

Mor Urna følger sønnen og tar bilder for oss her i SjakkTromsø – Evsuld vinner og vinner!
Arkivfoto: Ved Uranbaatar Erdenebileg

 

Aktuelle lenker: