Pål Røyset til topps i Boden Schackklubbs 100 års-jubileumsturnering!

28. november 2016
By

boden-sjakkHurtigsjakkturneringen i boden samlet totalt 27 deltakere
Foto: Pål Røyset

«Den 28 november 1916 samlades åtta schackintresserade personer till möte a Cafe Temperance, vilka då bildade Bodens Schackklubb. Till styrelse valdes: Ordf. och kassör hr Elis Jansson, v.ordf. hr G. Ljungström, sekr. hr G. Bäcklund och klubbmästare polis Snäll. Medlemsantalet ökades snart till 14 och klubbens spelaftnar förlades därefter till Carl Petterssons konditori.» Dette var starten for sjakken i Boden for akkurat 100 år siden, og Boden Schackklubb er feiret i helga begivenheten med en Jubileumsturnering for å ferie begivenheten.

Brødrene Pål og Jon Kristian hadde tatt turen fra Tromsø til Boden for å spille sjakk 25.-27. november og sammen med Narviks Kjell Ole Kristensen, Ola Hansen og Andreas Larsen utgjorde de den norske kontingenten i denne hurtigsjakkturneringa. Storfavoritt var hjemmehåpet IM Emil Hermansson, men etter 6 runder med hurtigsjakk var det en mann som klarte å spille seg foran favoritten ved å slå han i innbyrdes oppgjør i et angrepsparti i siste runde. Det var eldstebror På Røyset som tok meget sterke 5.5 av 6 mulige i Boden. Dermed ble Emil slått på målstreken der han endte på 5/6.

Det var gledelig å se at Jon Kristian Røyset kjempet i toppen etter at backgammonverdensmesteren fra 2003 har spilt lite sjakk det siste året. Nå var han tilbake og forfrisket med 4.5 av 6 og en flott tredjeplass. Vi la også merke til at Kjell Ole Kristensen tok fine 4/6 og en 6.plass – imponerende av den 69 år gamle traveren fra Narvik. Forøvrig fyller Tromsø Sjakklubb 100 år i 2018, mens Narvik Sjakklubb fyller 100 år i 1919 – så da ønsker vi spillere fra Sverige og Boden velkommen til oss på turneringer. Vi tar en titt på den korte, men dramatiske partiet mellom IM Emil Hermansson og Pål Røyset i sisterunden.

Sven Wisløff Nilssen kommenterer:

 

Fulle resultatlister finner dere hos Chess-results.com

Tromsø Sjakklubb på Facebook