Machlik-jentene spiller sjakk-OL i Baku!

2. september 2016
By

Machlik-jenteneMonika og Edit Machlik spiller sjakk-OL i Baku for Norge!
Foto: Anniken Vestby

I disse dager spiller Edit og Monika Machlik i sjakk-OL i Baku der de representerer Norge i den 42. sjakk-Olympiaden i sjakk. De to 18-åringene deltar på Norges kvinnelag der Edit spiller 4. bord og Monika er første reserve. Det er i alt 5 spillere med på hvert lag og 4 spiller hver match i de 11 rundene OL-varer. Norges lag er rangert som nr. 46 blant snitt 2137. Til sammenligning har det sterkeste laget, Kinas kvinner som er storfavoritter et snitt på hele 2560! Sverige derimot er rangert like foran oss på 43. plass blant 140 lag og det er dermed et klart mål for det norske laget i OL – å bli beste nordiske lag! På det norske laget spiller WIM Sheila Barth Sahl, WIM Ellen Hagesæther, WGM Olga Dolzhikova og våre jenter – Edit Machlik og Monika Machlik! Laget savner nok en WGM Niina Koskela som gjorde sine saker sylskarpt i siste Olympiade i Tromsø i 2014 der hun tok sterke 7/9 og trolig vil ikke Norge få en slik storscorer under sjakk-OL i Baku.

Men det gir håp for de unge tvillingene fra Tromsø om å spille mer og vi gleder oss til å se dem i aksjon. Første runde er alltid et lite antiklimaks fordi spillestyrken er så ujevnt fordelt på grunn av seeding systemet. Norge møtte svake Barbados og vant programforpliktet 4-0. Både Edit og Monika fikk tillit fra den norske laglederen GM Torbjørn Ringdal Hansen som er i Baku og forbereder jentene våre.

Edit Machlik fikk inn en overbevisende seier i første runde som vi tar en titt på:

 

Norge sine kvinner møter meget sterke USA i andre runde av sjakk-OL og alt annet enn knus enn stortap vil være en liten sensasjon her. Vi krysser fingre for våre jenter! Resultatservice finner du her, og partier og slikt hos Chessgames.com.

Vil du lese mer om sjakk-OL og herrelaget vårt – sjekk ut Sjakkfantomet.

Tromsø Sjakklubb på Facebook