Reisebrev fra Budva – EM for ungdom

6. oktober 2013
By

Vi har i dag mottatt et reisebrev fra Budva, der Elise og Regine fra Tromsø er to av 23 spillere fra Norge.

«Budva står i dag fram med skyer og trusler om regn. Det er snart en uke siden forrige regndråpe så vi må vel tåle det. Byen framstår som trygg og vennlig og er omkranset av noen lave fjell som noen av sjakkbarnas foreldre bestiger i eget tempo.

Dagene her går i fotball, volleyball, kortspill, prepp og ett sjakkparti om dagen. Fredag var det imidlertid spillefri. Trolig til ære for undertegnedes bursdag 🙂
Nesten hele den store norske gruppen (23), samt 6 svenske spillere med følge avsluttet dagen med trivelig besøk på restaurant «Sole Mio».

For den norske gruppen har resultatene på sjakkbordet vært noe over forventet. I går tok vi 13,5 poeng mot forventet ca. 9. Både Elise og Regine spiller i Jenter 14 år. Begge har så langt 2,5 av 6 mulige poeng. Elise har en ratingprestasjon på 1719, noe som er solid over egen internasjonal rating på 1593. Regine har ikke internasjonal rating fra før og har så langt prestasjon på 1660. De norske resultatene kan følges her http://chess-results.com/tnr106049.aspx?lan=1&art=25&fedb=NOR&turdet=YES&flag=30&wi=984

Norge er representert i Jenter 14 år med fire 13 åringer. Disse har det veldig fint i lag, men for å få mer fokus på det sportslige har Regine de siste rundene tilbragt tiden mellom klokken 12 og to på rommet. Her har hun gjort lekser og preppet (samt spilt på mobiltelefonen). Preppingen har stort sett blitt gjennomført med storebror Espen fra Trondheim. De bruker Skype til å samtale og deler sjakkbrett over ICC.

I dag møter Elise Hana Nemec fra Slovenia med 1729. Regine møter Alejandra Marvizon (1720) Marques fra Spania. Begge våre jenter har hvit. Solide motstandere men vi er sterk i trua.

Bilde: Elise og Regine foran spillehallen.

Elise og Regine

Men vennlig hilsen Ulf (pappaen til Regine)»

Tromsø Sjakklubb på Facebook