Anniken og Pål er bokvinnere i jubileumsquiz!

26. juni 2017
By

 Anniken Vestby vinner en bok om Bogoljubow som vinner av Jubileumsquizen!

 

Da er jubileumsquizen trukket og vinner ble Anniken Vestby og toer ble Pål Røyset – begge hadde 100% score og vinner en bok hver!

Her er svarene:

1. I år 1997 intervjuet jeg Simen Agdestein for TSK-webben og spurte han om hans forløpige sportslige høydepunkter – og han nevnte da sine tre nordiske mestertitler og en spesifikk turnering – hvilken turnering nevnte han som et høydepunkt i karrièren?

Simen nevnte Hastings 91/92 som et høydepunkt.

2. I år 2000 sa Vadsø Sjakklubb fra seg nordnorsk mesterskap etter at de ikke fikk gjennomslag for en regelendring – hvilken regel ønsket de å endre?

Vadsø ønsket å arrangere NNM som et åpent mesterskap, men de fikk ikke gjennomslag for dette.

3. I år 2001 spilte Simen Agdestein en simultan mot Tromsø SK på Pyramiden. Simen vant 19-1 – men en 11-åring klarte remis! Hvem var det?

11 år gamle Espen Forså klarte remis mot Simen i simultan.

4. I år 2002 var Einar Gausel stor favoritt til å vinne Baretsmesterskapet, men han tapte mot en Narviking i siste runde – mot hvem?

Gausel tapte for Leon Simula fra Narvik i siste runde.

5. I år 2003 i mai måned kan vi lese at Nils Grotnes er tilbake i Tromsø og at han har startet sin egen sjakkklubb i byen. Hva het den?

Nils Grotnes startet «Liten Sjakklubb».

6. I år 2004 ble Gunnar Johnsen intervjuet av Frank Remman det som kanskje er det aller beste intervjuet på TSK-webben. I hvert fall etter min smak. Hva svarte Gunnar Johnsen på spørsmålet om hva som gjør han glad?

Dette gjør Gunnar Johnsen glad: «Mennesker som har skjønt rikdommen i livet og spennvidden i menneskesinnet».

7. I år 2006 startet Gunnar Berg Hanssen opp en legendarisk sjakkspalte hos Tromsø Sjakklubb. Hvilket parti ble kommentert i første nummer?

Et parti mellom Sven Wisløff Nilssen og Gunnar Berg Hanssen fra Harstad Open 1992 1-0

8. I år 2007 under Arctic Chess Challenge tok en av klubbens store profiler et velfortjent IM-napp. Hvem sto bak bragden?

Gunnar Berg Hanssen tok IM-napp under ACC i 2007.

9. I år 2008 tok en annen av klubbens store profiler hjem en offisiell Norgesmestertittel i sjakk under Landsturneringen, hvem var det?

Espen Forså ble Norgesmester i juniorklassen i Landsturneringen i 2008.

10. I år 2010 arrangerte Tromsø SK sin siste versjon av Arctic Chess Challenge og to gamle TSK-travere gjorde seg bemerket før siste runde ved å ta poeng fra 8 tittelspillere tilsammen. Hvem er de to jeg tenker på?

Gunnar Berg Hanssen og Frode Bull Jæger.

 

Pål Røyset vinner boka Finding Chess Jewels

Tromsø Sjakklubb på Facebook