Auksjon for TV-aksjonen i sjakklubben i morgen!

19. oktober 2011
By

Inntektene fra årets TV-aksjon går til Norsk Folkehjelp og arbeidet deres med å rydde miner og klasevåpen i en rekke land i Afrika, Asia, Europa og Midt-Østen. Tittelen på årets TV-aksjon er «Vi rydder for livet» og den går av stabelen førstkommende søndag – den 23. oktober.’

Vi ser på nyhetene at Magnus Carlsen skal auksjonere ut seg selv til et parti med høystbydende i anledning aksjonen, og vi i sjakklubben lager dermed vår egen auksjon for å støtte den gode saken.

Vårt objekt er ei sjakkbok med navnetrekkene til alle klubbens toppspillere, og noen sjakkpersonligheter fra Tromsø. Boka heter «The Mammoth Book of the World’s Greatest Chess Games» og vi snakker om den nye, oppdaterte versjonen på 125 partier der Magnus Carlsen er representert med 2 partier, mens Tal har flest med 11! Boka er skrevet av trioen Graham Burgess, Dr. John Nunn og John Emms og er blant favorittlektyren til de nordnorske bloggerne Sjakkfantomet og hovedmannen bak bloggen Sjakk matt!

Budene starter på 300 kroner – bydd av undertegnede!

Tromsø Sjakklubb vil bidra med sin andel, og vil betale et tilsvarende beløp til «Vi rydder for livet» som det som kommer inn på auksjonen.

Vi utfordrer også andre sjakklubber til å finne måter for å bidra med sin skjerv til aksjonen, og spesielt går våre utfordring til de andre eliteserielagene: Bergens, OSS, Moss, Akademisk, Asker, Porsgrunn, SOSS, Kristiansund og SK 1911

Sjakkfantomet har omtalt boka i bloggpost nylig: «Kos deg og tenk på at den glimrende boka til Burgess, Nunn og Emms «The World’s Greatest Chess Games» ikke har ett eneste Morozevich parti blant hele 125 partier fra hele sjakkhistorien! Ja, du leste riktig kjære leser – null Morozevich – men desto mere Mikhail Tal og Alexei Shirov. Ja, for Tal har faktisk flest partier av dem alle i akkurat denne boka – flere enn både Kasparov og Fischer.»

Da sees vi i sjakklubben til ausjon og første runde i Klubbmesterskapet torsdag 20. oktober!

Tags: ,

Tromsø Sjakklubb på Facebook