Mesterskap i «hånd & hjerne» i kveld! (Og i går innvia vi de nye lokalene med en pratelagsjakk…)

8. juni 2015
By
Mats og Elise, høyst fortjente vinnere av gårsdagens pratelagsjakk!

Mads og Elise, høyst fortjente vinnere av gårsdagens pratelagsjakk!

Endelig er kvelden her, kvelden for mesterskapet i den særdeles gjeve og prestisjefylte disiplinen «hånd & hjerne»! Her danner man tomannslag med en hånd og en hjerne (foreslår at man bytter rolle for hver nye runde, så begge får prøvd begge deler). Hjernen sier hvilken type brikke han ønsker hånda skal flytte (hjernen kan for eksempel si «tårn!») og så er det opp til hånda hva som skal flyttes med den brikketypen hjernen har sagt (for eksempel hvilket tårn som skal flyttes og, ikke minst, hvorhen det skal flyttes). Viktig her er at hjernen ikke under noen omstendighet har lov til å hinte om hvilket spesifikke trekk han/hun ønsker utført — utover å si brikketypen. Det er med andre ord helt avgjørende at hånda og hjernen er på bølgelengde, og ikke snubler i hverandres bein og planer. Vi prøver oss med 10 min på klokka til hvert lag, og fem runder.

Man trenger selvsagt ikke ha klart et tomannslag før ankomst, det ordner vi der og da. Søringen med det kledelige skjegget stiller som oddetallsreserve, så alle er garantert å få spille. Spillestart 18:30 i kveld, tirsdag 9. juni. Vel møtt!

I går kveld ble det spilt pratelagsjakk med tre tremannslag og tre tomannslag, og det ble en riktig underholdende affære der vi grundig fikk testa akustikken i det nye klubblokalet. Et lokale som forresten virka svært så velegna vår egenarta kveldsaktivitet, med stor, åpen gulvflate og rikelig med stoler — «og uten den forbaska heisen!», som Stein-Børre med glede kunne konstatere. Hva mer kan man da ønske seg? Vinnerne av det hele ble til slutt de unge, fremadstormende Elise og Mads, som virkelig fikk sving på lagarbeidet og brikkene. Gratulerer! På en knallsterk andreplass kom Robertsen med sine disipler Torbjørn og Mathias, som tydeligvis er blitt godt lært opp i angepssjakkens edle kunst!

Tromsø Sjakklubb på Facebook