Mars-sjakken 2017 i Tromsø

12. mars 2017
By

I disse flotte lokalene til Tromsø Sjakklubb skal slaget om Marssjakken finne sted
Foto: Anniken Vestby

Mars-sjakken 2017 spilles om to uker i Tromsø sjakklubb sine flotte lokaler på Veitasenteret og det er derfor på høy tid å krysse den av i almanakken. Dette er en moderne helgeturnering med hurtigsjakk i de tre første rundene på fredags kveld den 24/3 og så lang betenkningstid i de to rundene på lørdag og de to rundene på søndag. Tilsammen spilles det altså hele 7 runder med sjakk før vinnerne kåres i de tre klassene det spilles i. Det spilles med FIDE Dutch Swiss – et populært trekningssystem og det inndeles i ratinggrupper der A-klassen har over 1750, B-klassen mellom 1250 og 1750 og C-klassen under 1250 i rating. Lørdagsrunden begynner ikke før kl. 11, mens søndagsrunden starter alt 09.00 slik at de tilreisende kommer seg hjem i lovlig tid. PS: Husk at det er lov å spille en klasse over det du er kvalifisert til dersom dette faller i smak. Vi lukker online-påmeldingen 23.03.2017 kl. 23:59. Dette er et meget rimelig turneringstilbud om du bor i Tromsø ser startavgiften er satt til kr 400 for seniorer og kr 200 for juniorer. Legg merke til at B- og C-gruppa trenger vi påfyll – delta du også og føl på stemningen det gir å spille en skikkelig sjakkturnering! B-gruppa passer fint for habile klubbspillere, mens C-gruppa er fin for voksne som nylig har startet med sjakk og for barn fra kurs 4 til 6.

Johannes Kvisla kommer opp sørfra med skumle hensikter – men det har flere andre også!
Foto: Anniken Vestby

A-klassen i denne turneringa kommer til å bli meget sterk – det kan vi fastslå allerede nå. Fra Oslo kommer Tor Fredrik Kaasen og også Johannes Kvisla kommer opp sørfra for å kaste glans over denne turneringa som altså blir kjempesterk i nordnorsk målestokk. FM Espen Forså skal nemlig også ut i ilden på hjemmebane og når den 7-dobbelte nordnorske mester Pål Røyset og junior-Norgesmester Endre Machlik stiller for moderklubben – så blir det meget bra! Vi legger merke til at Gunnar Berg Hanssen er tilbake i manesjen og den kommende elitespilleren som kvalifiserte seg til årets Eliteklasse i NM ved å blir nr. 2 i Mesterklassen på hjemmebane i Tromsø i fjor har nok skumle planer mot ungguttene som dominerer klassen. Andre spillere over 2000 i FIDE-rating er Edit og Monika Machlik, Christian Grundekjøn og Håvard Skagseth mens rutinerte Tron Walseth og sterke Mads Vestby Ellingsen også vil spise kirsebær med de store. Dette blir en kjempespennende klasse å følge eller å delta i.


Benjamin Halvorsen vil være i det ypperste favorittsjiktet i B-klassen – tar du utfordringen og deltar!?
Foto: Anniken Vestby

I B-klassen er Benjamin Halvorsen en selvskreven favoritt, men det ubeskrevne bladet Svein Tore Hansen fra Narvik med 1607 i rating skal kunne være en bra utfordring. Her kommer det nesten garantert mange spillere til som vil ut i vinterkrigen i Tromsø og kjempe om de 1200 kronene som blinker i det fjerne til vinneren av klassen. I C-klassen har ikke så alt for mange meldt seg på foreløpig – men også her vil vi se et rush om jeg kjenner medlemsmassen på slutten i TSK rett. Dette er nemlig en kjempefin treningsturnering med både hurtigsjakk og langsjakk og senkede skuldre og mye godt humør. Så meld deg på du også!

Meld deg på i Turneringsservice


Birk Vollstad er en stor humørspreder, stor sjakkentusiast og bidrar dermed med både godt humør og god sjakk
Foto: Anniken Vestby

Betenkningstida er:

20 minutter pluss 5 sekunder tillegg per trekk. (3 første runder)

90 minutter pluss 30 sekunder tillegg per trekk. (4 siste runder)

Premiering:

Gruppe A:                                 Gruppe B:                                     Gruppe C:

1.premie 1500                             1.premie 1200                                    1.premie 500
2.premie 1200                            2.premie 800                                     2.premie 300
3.premie 800                              3.premie 500                                     3.premie 200

 

Kontaktperson for påmelding:

Anniken Vestby Tlf: 97685164 E-post: annikenvestby@yahoo.no

Bokpremier til klassevinnere som ikke har fått annen premie.

Mads Vestby-Ellingsen og Torbjørn Valvåg skal ut i A-klassen – de to er klubbens mest aktive for tiden
Foto: Anniken Vestby

Tromsø Sjakklubb på Facebook