Mathias Lind Schouten til topps i B-klassen i Bodø GP

14. november 2016
By

  bodo-2016-seierspallen
Vinner av Bodø GP Joachim Solberg i midten, flankert av Dag Madsen og Andreas Tryggestad
Foto: Anniken Vestby

Bodø Sjakklag arrangerte Bodø Grand Prix 2016 helga 11-13. november i flotte lokaler på Folkets Hus i Bodø sentrum. Tromsø sjakklubb stilte med 7 deltakere på startstreken da Gunnar Berg Hanssen, Mads Vestby-Ellingsen, Harald Christian Vestjord, Mathias Lind Schouten, Nora Trasti, Anniken Vestby og Ken Ronny Schouten alle tok den lange turen til Nordlands største by. Vi hadde altså tre TSKU’ere på plass med foreldrene sine og en kommende elitespiller. Fulle resultatlister fra turneringa finner dere hos Turneringsservice.

bodo-gunnar-bhSterke Gunnar Berg Hanssen fikk erfare at det ikke er langt fra himmel til helvete i Bodø…
Foto: Anniken Vestby

I A-klassen skuffet Gunnar Berg Hanssen denne gangen kapitalt etter storspill og et kjemperesultat sist helg under Samisk mesterskap i Tromsø der han tok knallsterke 6/6! Denne gang ble det hele tre tap på Gunnar som eksperimenterer med skarpere spill enn han tidligere har vært vant med før neste års eliteklasse i Stavanger. Dette høres ut som en god slagplan i mine ører, og selv om et tilbakeslag kom i helga – så er det enda langt igjen til neste sommer og mye god læring i vente. Gunnar tok denne gang 2/5 og endte på en 8. plass blant 12 deltakere i A-gruppen.

bodo-2016-mads-vestbyMads Vestby-Ellingsen smiler lurt og har skumle planer med hvit under Bodø GP
Foto: Anniken Vestby

Totalt deltok det 30 deltakere i Bodø og vinner ble Joachim Solberg fra Sarpsborg SK, på kvalitetsberegning foran hjemmefavoritten FM Dag Madsen som hadde en sterk turnering med så hard motstand som han kunne få. Begge tok 4/5, mens Andres Tryggestad fra Nordstrand på tredjeplass tok 3.5 poeng. Kjell Ole Kristensen fra Narvik endte på 4. plass med 3 poeng – det samme fikk Mads Vestby-Ellingsen som startet turneringa med et overraskende tap mot Bodø sitt 15 år gamle talent Per Fredrik Holand. Dermed endte Mads på 5.plass og selv om noen få ratingpoeng gikk tapt var det et helt OK resultat. Mads vant ny erfaring, fikk fin trening og spilte kompromissløs sjakk uten en eneste remis. Noe mer kan en ikke forlange av en god sjakkspiller!

bodo-holand
15-år gamle Per Fredrik Holand fra Bodø imponerte stort på hjemmebane!
Foto: Anniken Vestby

Debutanten i A-gruppa – Bodø sin 15-åring Per Fredrik Holand (1402) slo også Gunnar Berg Hanssen og hadde dermed en rating-prestasjon på hele 2068 med sine 50% score – noe som ga han en brillefin 6.plass i turneringa. Vi la oss merke til at Harald Christian Vestjord tok 2 poeng og hadde en finfin rating-prestasjon på rundt 1800. Det ga hele 27 nye elopoeng – nest mest i A-gruppen og når sjakk-mammaen Nora Trasti også tok hjem 17 elopoeng til familien – så var det et vellykket tok til Bodø for de to sjakkglade TSK’erne.

bodo-2016-harald-christianHarald Christian Vestjord spilte i A-klassen og fikk en fin ratingfremgang
Foto: Anniken Vestby

I B-gruppen ble det et rotterace mellom Mathias Lind Schouten og Kristian Røilid fra Mosjøen som begge tok sterke 4.5 av 5 mulige. 11 år gamle Mathias fra Sjelnan ved Tromsø ble så kåret til vinner på bedre kvalitet enn Røilid etter at de to aldri møttes i turneringa. Dette var en fin opptur for unge Mathias som lenge imponerte i NMU forrige helg der han hele veien var med i toppstriden, men der han falt litt på slutten. I Bodø spilte Mathias flere flotte partier og 11 åringen har et blikk for sjakk og en naturlig intuisjon som er sjelden i nordnorsk målestokk. Det blir derfor meget spennende å følge Mathias utover vinteren og jeg kvitterer med et kommentert Mathias-parti nederst i spalten.

bodo-2016-mathias11 år gamle Mathias Lind Schouten vant B-gruppen og storspilte i Bodø
Foto: Anniken Vestby

Nora Trasti tok som sønnen sin 50%, men mens han tok det i A-gruppen kom hennes poeng altså i B-gruppen der det ble en fin 11. plass blant hele 18 deltakere. Også Anniken Vestby og Ken Ronny Schouten tok poeng i denne gruppen, og alle var enige om at det var en fin tur. Det var gledelig nok 5 spillere fra Sør-Norge med i turneringa og det er hyggelig å registrere at det igjen er liv og røre i sjakkmiljøet både i Bodø og i Mosjøen. To steder som legge har ligget brakk, men som begge har et stort potensial.

bodo-noraNora Trasti er en av de mange foreldrene i TSKU som tar i et tak for klubben og gjør turer utenbys mulig
Foto: Anniken Vestby

Neste storturnering nordpå er Alta Sjakklubbs Barentsmesterskap kommende helg. Her har allerede Tromsø påmeldt en sterk delegasjon med blant annet Tor Fredrik Kaasen, Gunnar Berg Hanssen, Benjamin Arvola, Pål Røyset og Mads Vestby-Ellingsen – men det er plass til mange flere både i A-klassen og B-klassen i Alta og jeg registrerer at Tromsø tallmessig kun har 7 deltakere på startstreken. Noe for deg og dine? Her kan du melde deg på.

Her er et flott svartparti fra Mathias Lind Schouten kommentert av undertegnede:

Fulle resultatlister fra turneringa finner dere hos Turneringsservice

Tromsø Sjakklubb på Facebook