Minner om Jubileumsquizen med utvidet frist!

19. juni 2017
By

 1. premie er en bok om Bogoljubov

 

Vi minner om at vi har en jubileumsquiz med to fine bokpremier – delta da vel!

 

Her er Jubileumsquizen 2017

1. I år 1997 intervjuet jeg Simen Agdestein for TSK-webben og spurte han om hans forløpige sportslige høydepunkter – og han nevnte da sine tre nordiske mestertitler og en spesifikk turnering – hvilken turnering hadde Simen vunnet som han nevnte som et høydepunkt i karrièren?

2. I år 2000 sa Vadsø Sjakklubb fra seg nordnorsk mesterskap etter at de ikke fikk gjennomslag for en regelendring – hvilken regel ønsket de å endre?

3. I år 2001 spilte Simen Agdestein en simultan mot Tromsø SK på Pyramiden. Simen vant 19-1 – men en 11-åring klarte remis! Hvem var det?

4. I år 2002 var Einar Gausel stor favoritt til å vinne Baretsmesterskapet, men han tapte mot en Narviking i siste runde – mot hvem?

5. I år 2003 i mai måned kan vi lese at Nils Grotnes er tilbake i Tromsø og at han har startet sin egen sjakkklubb i byen. Hva het den?

6. I år 2004 ble Gunnar Johnsen intervjuet av Frank Remman det som kanskje er det aller beste intervjuet på TSK-webben. I hvert fall etter min smak. Hva svarte Gunnar Johnsen på spørsmålet om hva som gjør han glad?

7. I år 2006 startet Gunnar Berg Hanssen opp en legendarisk sjakkspalte hos Tromsø Sjakklubb. Hvilket parti ble kommentert i første nummer?

8. I år 2007 under Arctic Chess Challenge tok en av klubbens store profiler et velfortjent IM-napp. Hvem sto bak bragden?

9. I år 2008 tok en annen av klubbens store profiler hjem en offisiell Norgesmestertittel i sjakk under Landsturneringen, hvem var det?

10. I år 2010 arrangerte Tromsø SK sin siste versjon av Arctic Chess Challenge og to gamle TSK-travere gjorde seg bemerket før siste runde ved å ta poeng fra 8 tittelspillere tilsammen. Hvem er de to jeg tenker på?

 

TIPS: Let opp artikler på TSK-webben og finn svaret – her er et søkeverktøy

 

Svar sendes sjakkfantomet@gmail.com innen 25. juni

 

2. premie er en puzzle-bok av Krasenkow

Tromsø Sjakklubb på Facebook