Møt opp til foredrag og simultan med GM Evgeny Romanov!

16. januar 2018
By

 Evgeny Romanov holder her en stor utendørs simultan i Marocco
Foto: Evgeny Romanovs sjakk-CV

 

På onsdag har du sjansen til å spille mot en stormester! Du har sjansen til å høre et spennende foredrag med stormesteren først, og deretter kan du spille eller se på simultanen. Det hele starter på toppen av Veitasenteret i Sjakklubbens lokaler kl. 18.00. Foredraget er gratis og nye medlemmer kan fritt komme og se uten å betale noe. Vi ønsker dere hjertelig velkommen onsdag 17.01!

Evgeny Romanov utpekte seg allerede i ung alder som et stort sjakktalent. Han vant blant annet en rekke barne- og ungdomsmesterskap på høyt nivå – inklusive VM for ungdom under 10 år der han vant i Oropesa Del Mar i 1998. I 2008 ble russeren stormester før fylte 20 år. I 2013 vant Romanov bronsemedalje i EM individuelt og i Bundesliga ble han beste poengplukker i sesongen 2012/13. Samme år deltok han i World Cup i Tromsø og året etter deltok han i sjakk-OL i Tromsø som Coach for Norges lag.

Regjerende verdensmester Magnus Carlsen og Evgeny Romanov
Foto: Evgeny Romanovs sjakk-CV

Til tross for store fremganger på sjakkbrettet, en lang rekke turneringsseire og 2662 i topp-elo – så kjenner vi Evgeny Romanov best som sekundant for og trener for de unge norske talentene. Blant de Romanov har trent og vært sekundant for er Aryan Tari og Tor Fredrik Kaasen og stormesteren har betydd mye for en lang rekke norske talenter og har et helt spesielt forhold til Norge. Romanov er kjent med den russiske sjakkskole og er meget ambisiøs, litt unorsk og meget kunnskapsrik. Han gir derfor unge norske talenter muligheten til et annet veivalg enn det f.eks. vår egen Simen Agdestein kan tilby – en mere løs, pedagogisk vei med lystbetont læring og mindre struktur og disiplin. Alt passer som kjent ikke alle og resultatene til Romanov teller for seg selv – Romanov var forøvrig Simens sekundant sist Simen spilte i Norway Chess og han gjorde da en særs god jobb.

Hva skjer?

Foredrag og simultan med Evgeny Romanov
Gratis inngang til foredraget
Sted: Sjakklubben
Tid: 18:00 Onsdag 17/1

PS: Torsdag åpner dørene som normalt kl. 18:15 og kl. 1830 er det FIDE-rated lynsjakk som står på menyen – møt opp!

Tromsø Sjakklubb på Facebook