NM-profiler: Gunnar Lund

4. juli 2016
By

Gunnar Lund SM 2016Gunnar Lund fra Tromsø Sjakklubbs Ungdom er rangert som nr. 7 i Kadett
Foto: Anniken Vestby

Gunnar Lund er en av de spennende talentene i Tromsø Sjakklubbs 2002-årgang som gjør raske fremskritt over sjakkbrettet og som har hatt fin utvikling det siste året. Blant spillere født i 2002 og yngre er Gunnar nå helt oppe på en flott 9. plass i Norge – det vitner om en lovende fremtid over sjakkbrettet! Gunnar er utvilsomt et produkt av satsingen i Tromsø med Trond Romsdals undervisningsopplegg i spissen og med drahjelp fra ekteparet Turov. God trening, mye spilling og både trening og spilling med sjakkvenner er nøkkelen for suksess i sjakk både for Gunnar og andre sjakktalenter.

Gunnar Lund skal spille kadettklassen i NM på hjemmebane. Der tror jeg han kan kjempe helt i toppen om formen sitter. Gunnar er rangert som nr. 7 blant hele 34 deltakere i denne spennende klassen.
Det skal bli interessant å se om han slår forhåndsrangeringen i en klasse der mye kan skje. Gunnar har en allsidig spillestil der det legges mer vekt på det å bygge opp gode stillinger selv enn på teorikunnskaper. Han er taktisk skarp, men ingen utpreget taktiker. Hans varemerke er alsidigheten som gjør at han kjemper i enhver stilling og at han også har sine spesialiteter.

Vi skal nå se et typisk Gunnar Lund-parti der han etter en rolig start i italiensk åpning får et overtak som han melker for det det er verdt ved å spille over hele brettet og til slutt bryter han igjennom med en dobbelttrussel mot a5 og h6 samtidig.

Partiet ble spilt under Politiken Cup 2015 der Gunnar slo en nær 2000-spiller:

 

Tromsø Sjakklubb på Facebook