NM-profiler: Tor Fredrik Kaasen i favorittsjiktet

18. juni 2016
By

TFK
Tor Fredrik Kaasen er et stortalent som kan vinne under NM i Tromsø
Foto: Anniken Vestby

Tor Fredrik Kaasen er et av de største nordnorske talentene noensinne. Paul Svedenborg fra Narvik regnes som vårt største talent her nord, men for å sammenligne med noen i moderne tid så står han slett ikke tilbake for noen. Han er ambisiøs, han har talentet for hardt arbeid og han har det nødvendige naturtalentet som skal foredles. Et klokt hode har sagt at styrke i sjakk er talent multiplisert med arbeid. Det ligger noe der og det slår godt ut for Tor Fredrik som ser ut til å arbeide hardt med sjakken, men å også trives med både arbeidet, sjakken og resultatene det gir.

Tor Fredrik sin styrke som sjakkspiller ligger i brikkeaktivitet og det å få brikkene til å samarbeide eller koordinere som vi sjakkspillere ynder å kalle det. Han får ofte fart på kostebinderiet sitt og han er flink med samspillet offiserene imellom og i det som kalles taktikk – altså evnen til å forutsi slagvekslinger på kort sikt. Regnemuskelen er god og han spiller stort sett åpninger som kler han – skarpe åpninger som kongeindisk, siciliansk og endel fransk med svart og et variert arsenal som hvit.

Den unge Tromsøspilleren er et produkt av Tromsø Sjakklubbs Ungdom sin satsing og han har fått mye verdifull trening av folk som Trond Romsdal og hans medhjelpere opp gjennom årene. Allikevel har nok trening med stormester Turov vært viktig for utviklingen til Tor Fredrik sammen med mye, god egentrening. Målet hans er trolig å bli stormester. Et meget ambisiøst og spennende mål på en sjakk-karriere som i så fall vil inneholde nesten alt. I mellomtiden blir det mye spilling, mye trening og mange morsomme reiseopplevelser på det 13 år gamle stortalentet.

Under NM på hjemmebane er Tor Fredrik blant de aller største talentene og blant de aller største favorittene til å vinne juniorklassen. Tor Fredrik er per dags dato andre rangert etter Lucas Ranaldi fra Oslo og har alle verdens sjanser til NM-gull om alt klaffer på hjemmebane. Det har resultatene den siste tiden vist til gangs. Siste turnering for Tor Fredrik var Norgesmesterskapet for klubblag i Stavanger der han gjorde et sterkt resultat med 4.5 av 6 mulige. Det ga en internasjonal ratingprestasjon på hele 2238 – så unggutten fra Tromsø har noe på gang!

Vi tar en titt på det spennende remispartiet mot den sterke FM Inge Sandstad Skrondal:

Tromsø Sjakklubb på Facebook