Nord Norsk Mesterskap i sjakk, Tromsø 5-6. mars

2. mars 2016
By

Som alltid er det Tromsø Sjakklubb som får ansvaret for å arrangere den nordnorske sisteetappen til hvem som skal spille kvalifisering til Eliteserien 2016/17. Til tross for betydelig medvind når det gjelder medlemstall i Norges Sjakkforbund har det dessverre ikke vært lett å fylle opp med seks lag i NNM for lag. For andre året på rad spilles den derfor med kun fire kvalifiserte lag.

Dessverre var det heller ikke i år ikke noe kvalifisering i Helgeland og Salten. Når også Vadsø som vant i Finnmark, trakk seg; valgte turneringssjef Henrik Sjøl at finalen dette året skulle bestå av de fire kvalifiserte lagene som valgte å delta. Rent sportslig virket ikke det rett å sende de som havnet nederst på resultatlistene i kretsene til finalen. En god beslutning! I finalen spiller derfor Narvik, Alta, samt to lag fra Tromsø.

(På bildet Alta, Vinnere 2015)

Alta vant

Tromsø deltar allerede i eliteserien, så det er kun Alta og Narvik som kan kvalifisere  seg til finalen – og jammen har ikke Norges Sjakkforbund trukket nettopp disse to lagene til å spille finale i søndagens 3. runde. Spennende!!

Vi gleder oss! Spillestedet er ærverdige Grand Hotell og turneringsledere vil være Anniken Vestby og Jan S. Berglund.

Du er velkommen til stikke innom og heie (inni deg) !

Turneringsoppsettet

Runde 1, Lørdag 5. mars klokken 10:00
Narvik – Tromsø 3
Tromsø 2- Alta

Runde 2, Lørdag 5. mars klokken 17:00

Narvik – Tromsø 2
Tromsø 3- Alta

Runde 3, Søndag 6. mars klokken 10:00
Alta – Narvik
Tromsø 2- Tromsø 3

Turneringen spilles med betenkningstiden som nå nærmest er standardisert for NSF sine turneringer: 90 30 + 30
Dette betyr i klartekst 90 minutter på 40 trekk, 30 minutter på resten, og det er 30 sekunder tillegg per trekk fra første trekk.

 

NNM lag 2016

 

Tromsø Sjakklubb på Facebook