Sjakkurs 2 har blitt en stor suksess!

7. mars 2017
By

Fjerde kurskveld handlet om Aleksander Alekhine og hans angrepsspill i sjakk
Foto: Wikipedia Commons  |  George Grantham Bain Collection

På de siste to kurskveldene har vi vært rundt 16 stykker og det er både Thomas og Sven meget godt fornøyd med. Nå er fire, av i alt ti kvelder ferdige, og nivået ser ut til å gå bare en vei – oppover! Sist var Sven vert og serverte historier, partier og anekdoter om den fjerde verdensmesteren i sjakk Aleksander Alekhine. Vi rakk å studere tre av Alekhines partier og jeg håper alle lærte noe mer om angrepsjakkens forførende vesen. Nydelige partier, flotte enkelttrekk og vakkert kombinasjonsspill var stikkord her. Neste mandag skal Thomas ut i ilden alene og han gir dere den sjette verdensmester Botvinnik på 1.5 time – det blir spennende. Hvilke retter dere serveres da forblir en hemmelighet – så møt opp i hopetall and check it out!

Thomas og Sven kjører sjakkurs 2 hver mandag kl. 19:00 til 20:30

Vi har ellers samlet alle partiene vi har gått igjennom på kurset så langt i en online-samling der du kan spille gjennom partiene i ettertid i ditt eget tempo. Du kan legge på en liten datamaskin-engines som analyserer om du vil – og lære mer om partiene som vi har sett på sammen. Du kan selvsagt spole frem og tilbake i partiene, laste dem ned til egen datamaskin og til og med diskutere dem med andre på forumet Chessgames.com, som forøvrig er en fantastisk flott ressurs på nettet der dere finner de aller beste sjakkpartiene som er spilt opp gjennom historien. Så lykke til med selvstudiene og husk. Vi håper at vi så langt har motivert dere til å se på mer sjakk og første stoppested er altså chessgames.com som er gratis.

 

En motiverende sjakkbok som forteller gode historier om spillet vårt

PS: Jeg fortalte dere om en spennende bok om sjakk av Knut Bøckman som begynte med Alekhines liv og som så spant utover i et edderkoppnett med gode fortellinger om sjakk, fine sjakkpartier og spennende stillinger. Boka heter Kongenes spill – Spillets konger og du finner den her til salgs for kr. 70 hos Sjakkbutikken.

Her finner du partisamlingen med alle partiene fra Sjakkurs 2
hos Chessgames.com per 06.03-2017

Ved å klikke på grafikken under kommer du videre til disse partiene og kan velge parti

 

Tromsø Sjakklubb på Facebook