Tor Fredrik Kaasen spiller Hasselbacken Chess Open

3. mai 2016
By

307_GM_Frode_UrkedalFrode Urkedal er beste nordmann så langt i Sverige med 4/4!
Foto: Lars OA Hedlund

19 norske spillere er i disse dager i Sverige og spiller den knallsterke åpne turneringa Hasselbacken Chess Open i Stockholm. Dette er en jubileumsturnering i anledning Stockholms Schacksällskaps  150 års jubileum. Gledelig nok er et av vår klubbs beste kort med som deltaker i det bare 13 år gamle Tor Fredrik Kaasen spiller opp til dans i Sveriges hovedstad. I alt er det 14 nordmenn på startstreken – deriblant to av Norges aller best stormestre – GM Frode Urkedal og GM Aryan Tari. Urkedal har startet turneringen strålende med 4 av 4 mulige etter seier i 4. runde med de svarte brikkene mot den svært sterke indiske stormesteren Krishnan Sasikiran (2642). Dermed fortsetter Urkedal den gode trenden han har i 2016 med eksepsjonelt sterkt spill og et klart mål om 2600 i rating. I år er det OL-år og hva ville vel ikke vært bedre enn en Urkedal over 2600 til OL?

307_Tor_Fredrik_KaasenTor Fredrik Kaasen svinger seg oppover elo-skalaen i et skremmende tempo!
Foto: Lars OA Hedlund

Men denne artikkelen handler i det store og det hele om Tor Fredrik Kaasen som har innledet med flotte 2.5 av 4 mulige etter en nedsabling av et svensk offer i 4. runde. Kaasen har en meritterende og meget sterk remis mot stormester Alexander Donchenko fra Tyskland (2573) så langt og det er morsomt å se 13-åringen ta nye steg hele veien. Mot GM Donchenko spilte Tor Fredrik et fryktløst angrep med hvit og han sto i midtspillet til vinst. Snart kommer nok den første stormesterskalpen og han er nå i ferd med å akklimatisere seg på et 2200-nivå – der neste etappe er å komme opp til 2300 og dermed få en FM-tittel. For Tor Fredrik vil det neppe stoppe der da målet må være å bli Nord-Norges første stormester i sjakk – hadde ikke det vært flott?

Her er et brutalt angrepsparti fra Tor Fredrik fra 4. runde i Stockholm. Her ser du hva som kan gå galt om en går på bonderov med dronningen tidlig…

Du kan følge de norske toppene hos Chessbomb – la oss håpe at Tor Fredrik får et parti der!

Du kan følge resultatene til Tor Fredrik hos Chess-Results.com.

De offisielle sidene finner du her.

Hos alltid oppdaterte Bergens finner du alle slags sjakknyheter.

Tromsø Sjakklubb på Facebook