Benjamin Arvola Notkevich vant Klubbmesterskapet i lynsjakk 2021

Det var 17 deltakere i Klubbmesterskapet 2021 der Benjamin Arvola Notkevich ble kåret til mester

Benjamin Arvola Notkevich ble Klubbmester i lynsjakk 2021

17 sjeler satte hverandre i stevne på sjakklubben denne torsdagen. Det ble en vellykket turnering med hard kamp, mange flotte prestasjoner og god stemning. Stormester Benjamin Arvola Notkevich feide all motstand til side og vant alle de 12 rundene på klubben denne gang. Nærmest kom Pål Røyset som hadde en meget sterk kveld der han tok 11 av 12 mulige og ble nr. 2. Simon Steinnes tok tredjeplassen.

Følg følger med på tabellen underveis i turneringen

Racet mellom Arvola Notkevich og Røyset

Allerede etter 3 runder var Benjamin Arvola Notkevich og Pål Røyset alene i tet med full pott, 3 av 3 mulige. Simon Steinnes, Jan S. Berglund, Michael Fuglesang, Birk Gulljord, Samuel Leresche og Jakob Asbjørnsen hadde alle 2/3 og i det 16 manns og en kvinnes store feltet var det allerede god spredning. Det var hyggelig at jusstudent Kimiya Sajjadi tok en tur på klubben mens hun studerer på universitetet i byen vår og også Samuel Leresche, opprinnelig fra Sveits, stakk innom denne kvelden. Alt var duket for en lang og fin klubbkveld.

Kimiya og Benjamin Arvola Notkevich i kamp på en kveld der Benjamin var helt i en egen klasse

Etter 6 runder hadde Benjamin Arvola rykket ifra Pål

Det innbyrdes oppgjøret mellom Benjamin og Pål Røyset kom allerede i 4. runde og Benjamin gikk seirende ut av dette oppgjøret med hvite brikker. Han slo også Michael Fuglesang og Bjørn Marienborg Strøm på dette strekket og sto med 6/6 mulige foran Pål med 5/6. Deretter fulgte Simon Steinnes og Michael Fuglesang på 3. og 4. plass med 4/6, mens Jan S. Berglund og Jakob Asbjørnsen begge hadde 3.5 av 6. Birk Sæther Rostad hadde jobbet seg oppover i feltet og hadde 50% score – det samme hadde Samuel, Bjørn, Vegard og Loic Guegan på dette tidspunktet. Kampen om en Topp-10 plassering var hard!

Franske Loic i kamp med sveitsiske Samuel i Klubbmesterskapet i Tromsø

Etter 9 runder var det store forandringer i Topp-10

De første plassene var som før, Benjamin på topp med 9/9 mulige foran Pål med 8/9 og Simon Steinnes med imponerende 7/9 mulige etter kun tap mot Benjamin og Pål. Michael Fuglesang lå på 4. plass og Birk Sæther Rostad på 5. plass – begge med 5 av 9 mulige. På plassene 6-8 fant vi Jan Sigmund, Kimiya og Sivert. Ja, Sivert Schanche Tørfoss fikk fart mot slutten etter en bedrøvelig start. Det var mange spillere med 4 av 9 – På 9. og 10. plass fant vi etter 9 runder Birk Gulljord og Samuel fra Sveits.

Simon Steinnes, her i kamp med Sebastian Berg, gjorde en sterk turnering og vant Høstcupen 2021

Tolvte og siste runde ga følgende tabell

Turneringen var hardere enn normalt for den nederste halvdelen. Grunnen til det var at en ikke kunne møte samme spiller to ganger – slik at de antatt svakeste møtte stormesteren, Pål og Simon i de siste rundene. Grunnen til at vi valgte å gjøre det slik var at flest mulig skulle få mulighet til å møte stormester Benjamin Arvola Notkevich – det tror jeg de satte pris på! Vinneren av turneringen med 12 av 12 mulige ble altså Benjamin Arvola. Pål Nikolai ble nr. 2 med 11/12 mulige – et stjerneresultat og meget sterkt av Pål. Simon Steinnes var likevel torsdagens mann. Han feide nemlig all tvil i Høstcupen til side og vant årets Høstcup etter suveren innsats i siste turnering der han feide over målsnøret med sterke 9 av 12. Et tap mot Sivert i siste runde irriterte nok sterkt, men helhetsinntrykket var meget godt. Vi gratulerer Benjamin som Klubbmester i Tromsø sjakklubb 2021 og Simon Steinnes som vinneren av Høstcupen!

Sivert Schanche Tørfoss gjør klart til sitt første trekk i oppgjøret mot Benjamin Arvola

Mange gode prestasjoner

Jan S. Berglund kom som en kule på slutten og ble nr. 4 med 7.5 av 12. Michael Fuglesang kvitret seg opp på en 5. plass med 7 av 12. Sivert Schanche Tørfoss, som startet turneringen på en vond måte, fikk opp dampen mot slutten og slo svært habile klubbspillere som Vegard Andreassen og Simon mot slutten og ble nr. 6 med 6.5 av 12. Samuel Leresche, Bjørn Marienborg Strøm, Jakob Asbjørnsen, Vegard Andreassen, Birk Sæther Rostad og Birk Gulljord tok alle 6 av 12 mulige og 50% i turneringen som ble tett og morsom med mulighet til å slå en stormester i sjakk.

Benjamin Arvola Notkevich ble Klubbmester i lynsjakk 2021!