Klubbmester i 2016 ble Amir Keadana!

23. desember 2016
By

Amir Keadana vant et vel fortjent klubbmesterskap 2016 i Tromsø Sjakklubb
Foto: Anniken Vestby

Det var mange som prøvde seg på å bli klubbmester i høst, men til slutt fikk vi en av de mest overraskende og gledelige klubbmestrene i manns minne. Overraskende fordi både Juniornorgesmester Endre Machlik stilte til start og den gjorde også den 7 dobbelte nordnorske mester Pål Røyset. Sammen med stjerneskuddet og Kadettnorgesmester Mads Vestby Ellingsen utgjorde disse tre en naturlig favorittgruppe. Gledelig fordi vi liker at Espen Askeladd av og til finner gull og at klubbens trofaste sjeler vinner sine mesterskap de også. Amir er utvilsomt en slik trofast spiller for klubben og et viktig element i klubbens liv med sitt gode humør og sin smittende sjakkinteresse.

Klubbmesterskapet 2016 startet med at Endre Machlik på 16 år ikke fikk fart på brikkene mot lang lavere rangerte spillere i de to første rundene der Simon Steinnes (1331) og Frank Remman (1831) på imponerende vis holdt junioren stangen til remis. Dermed gikk nok Endre litt sur og deltok ikke i nok runder mot slutten til å hevde seg i sammendraget. Pål møtte sitt Waterloo i form av Mads Vestby Ellingsen i 5. runde der han tapte etter å ha spilt i overkant vågalt med de svarte brikkene i en hollandsk struktur. Mads har utviklet seg mye når det kommer til posisjonell modenhet det siste året og straffet Pål hardt ved denne anledningen. Pål tapte også mot Endre Machlik i siste runde og kan ikke si seg fornøyd med årets klubbmesterskap.

Klubbkveld i Tromsø Sjakklubb desember 2016
Foto: Anniken Vestby

Det så lenge ut til å bli Mads Vestby Ellingsen som skulle gå ut av det hele med gullet i lomma da han som den eneste 2000-spilleren satt på gode sjanser før siste runde. Der ville dog Caissa det annerledes, og Mads tapte mot lege Erlend Fagerjord som etter hvert begynner å ta mange fine skalper i klubben selv om han ikke har spilt all verden med turneringssjakk. Fagerjord kapret dermed en meritterende tredjeplass totalt og ble med god margin den beste klasse-2 spilleren. Håvard Skagseth tok en grei femteplass uten at han fikk spillet til å blomstre og fornøyd var han neppe med en ratingprestasjon på 1925. Hans bane kom alt i andrerunden da han måtte ned mot Amir. Gunnar Lund må også nevnes. Gunnar ble som vi husker klubbmester i hurtigsjakk og han var tapsfri før siste runde der han kanskje ikke gjorde det beste åpningsvalget mot Amir med tanke på at han måtte vinne med svart for å sikre tittelen. Partiet er kommentert under og Gunnar kom aldri nær noen seier i dette oppgjøret der Amir fikk brukt sin taktiske slagkraft og vant i stor stil.

Lenger ned på tabellen legger vi merke til at 11 år gamle Mathias Lind Schouten fortsetter å imponere med 50% score i praktisk spill og 32 fete elopoeng til inn på kontoen. Det er ikke mange år igjen til Mathias vil kjempe helt i toppen om lysten og motivasjonen fortsetter å være like sterk som den er i øyeblikket. Talentet har han nemlig – det er det liten tvil om for partiene hans taler sitt tydelige språk. Mathias ble beste klasse 4 spiller i klubbmesterskapet og nr. 10 totalt. Ellers må det gjøres noen grep for at klubbmesterskapet skal øke i prestisje. Den tråden tar jeg med meg inn i styret og et grep som alt er tatt er å få klubbkveldene tilbake til byen der de hører hjemme.

Håkon Straume startet opp sitt klubbliv i Tromsø ved å ta fem strake seire av fem mulige i klasse B
Foto: Anniken Vestby

Amir vant altså og sterke seire mot Skagseth og Gunnar Lund – noe som overskygget tapet mot Mads Vestby i tredje runde. Amir kommer fra Stavanger og flyttet til Tromsø for å studere sjakk på NTG med Maxime Turov i 2013. Der lærte han utvilsomt mye sjakk og 19-åringen vant med dette sin største seier innen sjakken i karrieren så langt! Amir er altså en av gjengangerne på torsdagene i klubben vår og han er fortsatt instruktør på sjakkurs for de aller yngste i TSKU. En bra mann! I B-gruppa ble forøvrig Håkon Straume en suveren vinner med 6 av 7 poeng foran Morten Johnsen på 2.plass. Vi gratulerer!

Da ser vi deg i klubben på nyåret, og i mens kan du studere Amir sitt flotte vinstparti mot Gunnar:

 

Resultatlister for Klubbmesterskapet 2016 finner dere hos Turneringsservice

Tromsø Sjakklubb på Facebook