Klubbmesterskapet 2015 er i gang

9. oktober 2015
By
KM2015_Rob

Alle bildene er tatt av Anniken Vestby — byens kan hende aller mest velrenommerte sjakkfotograf

I går kveld ble første runde av klubbmesterskapet for 2015 spilt. Spillerne er delt inn i to grupper — over og under 1500 i rating — og hver av gruppene spiller fem runder.  Både A- og B-gruppa er sterkt besatt, med en spennende og tildels eksplosiv blanding av rating-korpulente sølvrygger og glupske ungulver. Påmeldt i A-gruppa finner man ikke mindre enn fire tidligere Nordnorske mestere. Det vil med andre ord være en kjempeprestasjon av fjorårsklubbmester Håvard, med rette gitt tilnavnet «Den Grusomme», dersom han greier å gjenta bedriften.

Før rundestart var det som vanlig en varm og vennskapelig stemning i brakkeriggen, rent bortsett fra at undertegnede ble satt sjakkmatt av den pur unge Isak på forsmedelig vis foran en større, skadefro forsamling (mer om dette siden), og latteren og smilene var de kjente og kjære, gledelig ispedd noen nye. Men det var allikevel en slags uro i lufta denne kvelden. En kollektiv spenning og nervøsitet, kan man nesten si. For var det sant det som svirra langs veggene, mellom borda, og fram og tilbake over oppvarmingspartiene? At den kan hende aller mest myteomspunnene av disse sjakkhøvdingene fra fordums tider, Thomas Robertsen, ville tre ned (riktignok kun fra Prestvannet) og kaste brikkenes dom over levende og døde?

For de uinnvidde i astrologiens klare tale, kan det informeres om at dette er noe som kun finner sted når stjernene M45 og X47-C35 i galaksen I-OK1 står på rett linje med den Galileiske månen Ganimedes i øst og silda har kommet til Kattfjorden før det fryser på Langvatnet.

Det er med andre ord ikke snakk om noen årlig begivenhet, og selve sjokket over Tilstedeværelsen kan i teorien tenkes å ha vært nok til å bringe hans i sammenligning uerfaren motstander ut av balanse. (Robertsen selv må kunne sies å ha svært god balanse, generelt, på tross av et lite uhell under forsommerenes hånd og hjerne-turnering.) Men Benjamin har bekjempet sterk motstand før, og er uansett ikke typen til å komme ut med henda i været. Tvert imot; begge spilleres homicidale tilbøyeligheter ved sjakkbrettet tatt i betraktning, er det naturlig å forvente at deres Kongelige Høyheter fikk mosjonert seg riktig fint på begge sider av brettet.

Av resultater fra 1. runde bør nevnes at 13-åringene Gunnar og Kirill  henholdsvis beseiret og remiserte Frode og Jan Sigmund. Dette er naturligvis fullstendig uhørt, all den tid både Frode og Jan Sigmund er tidligere klubbmestere. Både Gunnar og Kirill, såvell som Isak (se over), må dermed forvente å bli kalt inn på teppet foran displinærkomitéen. Foreslåtte represalier har vært massive tidshandicap på klokka i alle fremtidige klubbturneringer, eller eventuelt at de må spille resten av Klubbmesterskapet med bind for øynene og begge armene bundet på ryggen.

Vi skal vise Kirills parti mot Jan Sigmund, der Kirill altså fullstendig unnlot å la klubbens formann sette ham sjakkmatt, på tross av at sistnevnte både spilte hvit, er to ganger vinner av Mesterklassen i NM, og er svært glad i å sette sjakkmatt.

I B-gruppa fikk spesielt Torbjørn en framifrå start, med seier mot en av sine kanskje aller skumleste konkurrenter i kampen om topplasseringene. Også Moa vant i første runde. I septembersjakken tok han en klar førsteplass etter kun å ha avgitt ett poeng. Kan han gjøre det samme i Klubbmesterskapet?

KM2015_Moa

 

Her er den fullstendige resultatlista fra gårsdagens runde. Som man kan se er (i skrivende stund) Erlend og Frank de eneste som fortsatt ikke ferdige med sitt parti — en tvekamp som straks går inn i sin 19. time. Vi får bare ønske dem begge lykke til, og måtte den beste mann vinne.

(Bilde fra tidligere i partiet)

Bilde fra tidligere i partiet mellom Frank og Erlend. Har ikke fruene henta dem, så sitter de der den dag i dag.

Tromsø Sjakklubb på Facebook