Bodø vant Kretsmesterskapet for Helgeland og Salten – klar for NNM-finale!

Kretsmesterskapet for lag i Helgeland og Salten ble spilt i Fauske denne helga

Kretsmesterskapet for Helgeland og Salten tiltrekker seg 62 spillere

Kretsmesterskapet for Helgeland og Salten ble spilt helga 24.-26. februar på Fauske. De spilte om to plasser i NNM-finalen som går første helgen i mars som en Hyrbid-turnering med baser ulike steder, blant annet i Tromsø der Tromsø og Alta sitt lag vil holde hus. Spillere som spilte i helgas KM for HeSa var Dag Madsen, Tobias Pettersson, Johan Pettersen, Jon Fredrik Åsvang, Kjell Ole Kristensen og Martin Halsvik Larsen og resultater finner du i Turneringsservice.

Kjell Ole Kristensen ser inn i kamera – 70-åringen is still going strong!

Bodø ble kretsmester

Bodø sjakklag ble kretsmester og vant en klar seier med maksimale 10 av 10 mulige lagpoeng. Turneringen valgte å ikke bruke Clono og de la dessverre heller ikke ut partier i Turneringsservice for allmuen. Så det er vanskelig å vite hva som skjedde i denne turneringen. Det ble klare seire til Bodø i de to første rundene. I tredje runde slo Bodø til med en 3-0 seier mot Mosjøen og så en 2.5-1.5 seier mot Narviks lag i 4. runde. I finalerunden slo de Mo sitt lag 2.5 – 1.5. Den store spilleren i mesterskapet ble 1. bords spiller hos Bodø, Dag Madsen. Han tok 5% mulige og gikk opp 17 Elopoeng fra 2228. 1. laget fra Narvik forsterket med Tobias Petterson tok andreplassen i turneringen og Dansende brikker fra Sortland, som tapte mot Narvik, tok tredjeplass. Her la vi merke til at Kjell Ole Kristensen slo Martin Halsvik Larsen. Sandnesjøen 1 tok fjerdeplass i turneringen og dermed ble det 2. plass i KM lag for laget fra Sandnessjøen siden Narvik og Sortland ikke ligger i denne regionen. Begge lag er for øvrig kvalifisert til NNM-finalen. Den finalen går altså neste helg og Alta, Tromsø, Narvik, Sortland, Bodø og Sandnessjøen er kvalifisert. Tromsø SK er kvalifisert og turneringen spilles altså som en Hybrid-turnering. Vi gratulerer Bodø og Sandnessjøen med prestasjonene.

Dag Madsen tok Kjetil Jakobsen førte an hos Bodø sjakklag som i helga ble kretsmestre for Helgeland og Salten

Towerlyn med Martin Halsvik Larsen til topps!

Det ble arrangert en lynturnering på fredagskvelden. Her gikk Sortlands Martin Halsvik Larsen til topps med 9 av 10 mulige foran Jon Fredrik Åsvang på 8.5 av 10. Johan Pettersen ble nr. 3 med 7.5 av 5 – på samme poengsum som hjemmepublikumets helt Rune Borøy kom inn på. Kjell Ole Kristensen tok for øvrig 7 av 10 mulige på femteplass. Beste spiller under 16 år ble Christoffer Samuelsson fra Sandnessjøen. Det ble også spist et godt fellesmåltid på lørdagskvelden og Fauske sjakklubb dokumenterte turneringen godt med bilder på sine hjemmesider – men altså ingen partier.

Martin Halsvik Larsen ble salig i blikket da han så kunstverket han vant under Towerlynsjakken der han tok 9 av 10 mulige