NM for klubblag 2022 spilt i helga i Drammen

FM Elham Abdulrauf ledet OSS til seier i NM for klubblag i Drammen

Tromsø gjorde det under pari i NM for klubblag 2022

Det ble et svært spennende NM for klubblag i Drammen sist helg. Forhåndsfavoritter var Vålerenga, Offerspill og OSS 1. Men Offerspill ble hektet av tetstriden etter et forsmedelig tap mot OSS 2 i fjerde runde. En runde før slutt var det SOSS som ledet ballet på flere individuelle poeng enn OSS 1 og OSS 2. I finalerunden var det bare OSS 1 som vant av disse tre lagene – i det innbyrdes oppgjøret mot SOSS. Dermed ble det OSS 1 som vant årets NM for klubblag foran Vålerenga, som vant sine tre siste kamper på stripe, og OSS 2. For OSS 1 spilte FM Elham Abdulrauf, GM Lars Oskar Hauge, DM Ludvig Carlsson og FM Jens E. Ingebretsen. Et ungt lag som viste å slå fra seg.

Mads Vestby Ellingsen slo Kjetil Stand på 1. bordet mot Asker 2 i en match Tromsø vant

Tromsø på en kjedelig 21. plass

Det ville seg ikke for Tromsø denne gang. IM Mads Vestby-Ellingsen spilte bare en kamp, den vant han mot Asker 2 i 2. runde og han ledet dermed laget til seier i denne kampen. Monika Machlik tapte mot FM Mathias Unneland og Aleksejs Matcins, men vant også to partier og spilte remiser mot IM Nicolai Getz og WGM Niina Koskela. Allikevel gikk hun litt ned i Elo. Mathias Lind Schouten på tredjebord ble den eneste på laget som gikk opp i elorating. Han vant 8 nye Elopoeng og tapte kun mot IM Timofey Galinsky. Beste seier kom mot Andreas Skrede Hausken (2027). Evsuld tapte mot Aleksander Stolp (1658) etter å ha fått en åpningsfordel i Caro Kann. Dermed ble det et frisk Elofall selv om han ikke tapte flere av sine 6 partier og at han spilte remis mot blant annet Sondre Lillestøl Melaa. Elise Forså vant to partier, men tapte tre og gikk en del ned i rating på denne turneringen. Allikevel er det gledelig å se Elise gjøre comeback og hun må utvilsomt spille seg varm for å komme opp mot gammelt nivå – slikt tar alltid tid. Tromsø endte med dette på 21. plass i turneringen etter lagseire mot Dragen 2, Asker 2 og OSS Mix og remis mot Aalesunds. Ellers ble det tap mot OSS 2 og Eiker. Neste oppgave for Tromsøspillere blir NNM til helga!

Beste Tromsøspiller var Matthias Lind Schouten som forfrisket med 4.5 av 6 mulige – som regel på 2. bordet