Gunnar Lund med bronse i nordisk mesterskap

Norge gikk helt til topps i nasjonskampen med 38.5 foran Sverige på 32.5 og Island på 32 poeng

Svært sterke norske prestasjoner med prikken over i’en for Sergey Eliseev fra Sandnes

I Nordisk mesterskap i Danmark tok Gunnar Lund bronse i klasse A blant 12 deltakere, Noam Vitenberg tok sølv i klasse B, Elham Abdrlauf tok sølv i klasse C, Sergey Eliseev tok gull i klasse D og Isak Brattgjerd tok sølv i klasse E – et svært vellykket norsk mesterskap! Dessverre ble det litt stang ut i midten av turneringen for vår mann og vårt eget gullhåp Gunnar Lund som var overraskende hard mot seg selv etter mesterskapet og svært skuffet over spillet. Likevel tok han altså bronse og spilte tidvis svært god sjakk. Gullvinner for Norges landslag ble han også da Norge vant Nasjonskampen foran Søta bror.

Sergey Eliseev fra Sandnes imponerte stort og ble gullvinner i nordisk mesterskap

Gunnar Lund spilte nordisk mesterskap i helgen med fint resultat

Gunnar Lund spilte altså i helgen Nordisk mesterskap for ungdom under 20 år i Fredericia like ved Billund i Danmark – nær Legoland for de som har vært der. Han kvalifiserte seg til mesterskapet gjennom blant annet å vinne NMU 2019 foran Mads Vestby-Ellingsen. Gunnar var tredjerangert i sin gruppe med en elorating på 2288 og vi så frem til å kjempe om gullet i Danmark i et viktig mesterskap. Tromsø SK har aldri hatt en individuell vinner i Nordisk tidligere, men Gunnar Lund & kameratene på Langnes ungdomsskole tok i sin tid et flott nordisk mesterskap for ungdomsskoler. Nå var det på høy tid å ta hjem gullet i Danmark.

Deltakerne satt tett og det var jevne grupper med hard motstand hele veien i nordisk mesterskap 2020 for ungdom

Gull for lag og bronse individuelt for Gunnar!

FM Lund startet mesterskapet fortreffelig med 2.5 av 3 og mye godt spill. I fjerde runde spilte han så Londonsystemet som ikke gikk helt etter boka, men etter fikk han likevel opp en fin stilling mot Hilmir Freyr Heimisson (2250) fra Island der 19.a4! ga en fin strukturell fordel. Når Gunnar i stedet spilte noe annet gikk det en stund i utforbakke i turneringen. Han tapte dette partiet og ble utspilt av elofavoritten Isak Storme i 5. runde. Dermed var Gunnar ute av gullkampen og skuffelsen var stor. I siste runde vant han igjen og tok dermed en fin bronsemedalje til slutt med 3.5 av 6 mulige på en flerdelt tredjeplass der han grunnet sin gode start møtte sterk motstand og hadde den beste kvaliteten. Gunnar var selv svært skuffet over innsatsen, men han gjorde det omtrent som eloforventet og tok altså en finfin bronse i et sterkt nordisk mesterskap med 12 deltakere fra de ulike nordiske land som har 2 deltakere hver i dette finalespillet. Norge gikk til topps i lagkonkurransen som favner om alle klasser – så Gunnar tar med seg hjem en gull der. Det er neppe noen stor trøst for den ambisiøse karen som gjerne vil levere varene på høyt nivå siden han lå så godt an etter tre runder der han ledet mesterskapet og spilte godt så langt.

Gunnar Lund tok gull sammen med Norge i lagkonkurransen og bronse individuelt

Vi tar en titt på Gunnar viktige parti mot den beste fra Finland i mesterskapet: