Mads og Gunnar med femte og syvendeplass i Nordisk

Nordisk mesterskap i Finland ble en suksess der Norge tok et gull og tre sølv

Mads og Gunnar kvalifiserte seg til Nordisk mesterskap for ungdom i Finland denne helga gjennom å vinne gull og sølv i NM for ungdom 2017! En sterk prestasjon fra Tromsøduoen som også er nordiske mestre for ungdomsskolelag der de som kjent tok gull sammen med Harald Christian, Benjamin Halvorsen og Isak Bakli Aglen i fjor høst. Nå skulle de ut på jakt i det enda tøffere nordiske mesterskapet og der ble det som ventet tøft – men vi hadde likevel stort håp om medaljer. Det gikk dessverre ikke denne gang – men ikke uten sverdslag. Ja, for Gunnar Lund hadde forhåndsfavoritten nede i andre runde og han kunne med litt mer is i magen og litt mer årvåkenhet ha tauet i land storlaksen og da ville turneringen kanskje sett annerledes ut. I hvert fall spilte Gunnar et meget flott svartparti i denne runden og vi ser på det nederst i saken.

Våre beste menn spilte altså i Klasse B – de under 17 år – der de først og fremst representerte Norge. Mads Vestby-Ellingsen og Gunnar Lund spilte faktisk begge remis mot den topp-rangerte finnen Toivo (2347) – men mot noen av de svakere spillerne gikk det ikke like godt. Dermed ble det ikke noen Double som de drømte om på sitt mest optimistiske – men slik skal innstillingen være – sikte mot stjernene!

Mads kom på femteplass i Finland – ikke helt fornøyd med det!

Dette var en meget tøff klasse der både Finland og Sverige hadde sterke spillere, og der underdog CM Hilmir Freyr fra Island skulle være den som sto bak det største kuppet av dem alle. Ja, for våre menn kom ikke på pallen i år – Mads tok 5. plass med 3.5 og Gunnar tok 7. plass med 50% score, altså 3 poeng. I stedet vant islandske CM Hilmir Freyr Heimisson (2136) på 5 av 6 foran det finske hjemmehåpet, og den klare forhåndsfavoritten, FM Toivo Keinänen (2347) på 4.5 – mens FM Pantzar Milton (2260) kom på tredjeplass med 4 poeng. Vinneren fra Island tapte mot Toivo, men vant sine 5 andre partier i mesterskapet! Favoritten Toivo tapte ingen partier, men spilte altså 3 remiser og han sto altså til kliss tap i remispartiet sitt mot Gunnar Lund der nordmannen gikk inn i en remiskombinasjon med en springergaffel som tema. Mads ble nr. 5 i denne klassen, mens Gunnar endte på 7. plass blant 12 deltakere.

Gunnar Lund kom på syvende plass i Nordisk – husk at det kommer flere sjanser!

Norge fikk tre sølv og en gull i mesterskapet. I yngste klasse tok vi The Double med Axel & Aksel – to av Norges største talenter for tiden. Det gror i norsk sjakk og du kan lese mye mer om dette mesterskapet hos Sjakkfantomet som anbefales!

Les mer om Aksel og Axel hos Sjakkfantomet – de tok gull og sølv i Nordisk!