Landsturneringen 2017: Reisebrev, bilder m.m.

1. juli 2017
By

      
Velkomstlynsjakken i Stavanger 2017
Foto: Anniken Vestby

 

Landsturneringen 2017 fra sidelinja – del 1
Av Lena Halvorsen

Årets store begivenhet for klubbspillere og deres familie er i gang! Landsturneringen i sjakk er virkelig den store massemønstringen for klubbspillere, og her får du alt på et brett: Spillere med alle slags styrker, svakheter, ambisjoner og erfaringer. Ventere i alle aldere, med og uten egen interesse for spillet. Seriøs konkurranse og vennskapelige «hyggepartier». Sideturneringer med både knivskarp konkurranse og høyt lekepreg. Sosiale aktiviteter i arrangørenes regi og noen som man initierer selv. Og på toppen av det hele, Øystein Brekke med sin omreisende sjakkbutikk! Full pakke med andre ord, og virkelig noe for enhver smak.

I fjor arrangerte Tromsø turneringen i idrettshallen på Tromstun ungdomsskole. Årets arrangement er i Stavanger, og arrangøren har valgt å legge det til Clarion hotel Energy. Dette betyr at vi kan nyte luksusen med å bo på spillehotellet, blant annet. Det betyr også at det ikke er en egen sjakk-kantine, noe som selvsagt fordyrer opplevelsen noe. Men begge løsninger har sine fordeler, og det er bra at det varierer litt fra år til år – da møter man alles ønsker og behov på sikt. Stavanger er dessuten kjent for å levere på turneringsfronten, så vi forventer et arrangement som flyter godt – og det er jo faktisk det viktigste!

Tradisjonen tro er det mange fra Nord-Norge som deltar, og mange av oss kom allerede fredag. Eliten har som kjent begynt spillingen, de andre flytter sin første brikke i hovedturneringen kl 16 i dag (lørdag). Men arrangøren disket selvsagt opp med åpningslyn, og flere benyttet sjansen til å varme litt opp her. Vi andre fant oss et sted i baren for å skravle med kjente fra fjern og nær. Hotellet har godt med sitteplasser, og det ser ikke ut som vi ventere skal mangle noe på komforten.

I dag går altså startskuddet. Vi venter i skrivende øyeblikk spent på hvem som møter hvem i første runde, og mange er ivrige etter å komme i gang. Vi er klare for årets sjakkhappening!

 

Bildefortelling ved Sven

Sjekk ut resultatlister, tabeller og partier fra alle klassene i Turneringsservice

 Du kan følge eliteklassen på disse stedene: ChessbombChessbase-Live og Chess24.

På Landsturneringens første dag ble det spilt en velkomstlyn der Espen Forså, som spiller for Stavanger men som bor i Tromsø, gikk helt til topps. Det gledelige var at hele tre andre Tromsøspillere kom inn blant topp-10 i denne lynsjakkturneringa med 60 deltakere. Dere finner en full resultatliste hos Turneringsservice.

Espen Forså tok 8 av 9 mulige og vant velkomstlynsjakken!
Foto: Anniken Vestby

 

Pål tok en flott tredjeplass og skal spille i den sterke mesterklassen under NM
Foto: Anniken Vestby

 

Mads Vestby-Ellingsen tok en sterk 4.plass i lynsjakken – hvordan vil han klare seg i juniorklassen i NM?
Foto: Anniken Vestby

 

Gunnar Lund tok en flott 8. plass i lynsjakken – han kommer fra en 2250+ prestasjon i Oslo og skal spille i Junior
Foto: Anniken Vestby

 

Isak Bakli Aglen har hatt en flott sjakkvår og skal spille i klasse kadett
Foto: Anniken Vestby

 

Torbjørn Valvåg skal representere Norge under EM i september og under NM spiller 11-åringen i Lilleputtklassen
Foto: Anniken Vestby

 

Bildegallerier ved Anniken Vestby på SjakkTromsø på Facebook:

Bilder ved Anniken dag 1 – lynsjakken – del 1

Bilder ved Anniken dag 1 – lynsjakken – del 2

Bilder ved Anniken dag 1 – lynsjakken – del 3

 

For mer om Landsturneringen – sjekk ut Sjakkspalta eller de offisielle NM-sidene

Tromsø Sjakklubb på Facebook