Reisebrev fra Landsturneringen 2015

8. juli 2015
By

Noen inntrykk fra årets landsturnering i Oslo1 NM 2015

Nordstrand SK har invitert oss til Oppsal Arena for å spille NM i år, og ikke mindre enn 671 spillere har takket ja til invitasjonen. Vi gratulerer med publikumsrekord! Tromsø er ikke snauere enn at vi stiller med 23 deltakere, og når vi tar med resten av landsdelen blir det jo en ikke ubetydelig gjeng som har tatt turen til hovedstaden for årets store sjakkbegivenhet.

Oppsal arena kan by på et gedigent spillelokale med god luft, så spillerne har gode forhold. Kantina startet ut med for få bord og stoler, men arrangøren har fylt på litt etter hvert. En strålende blid Morten Sand serverer kaffe, kaker, brus og mat sammen med noen av sine klubbkompiser, og det står ikke på innsatsen når de skal forsøke å holde over 700 spillere og ventere med vått og tørt gjennom dagen.

En fotballbane rett på utsiden gir de yngre gode muligheter for å more seg litt utenom sjakken. Gode rammer for arrangementet, med andre ord.

Turneringen mangler selvsagt ikke sidearrangementer, og de som ønsker å være med på alt får virkelig travle dager. Søndag kveld var det uofisielt NM i sjokksjakk, noe flere av Tromsøværingene heiv seg med på. Jon og Endre Machlik tok like godt hjem hele seieren, gratulerer til dem!

2 NM 2015 3 NM 2015 

 

Tradisjonen tro fant vi en ettermiddag til å samles for felles grilling ute i det fri, og som dere ser av bildene begynner Nordnorsk grillkveld å kreve sitt område. Tveitaparken var heldigvis stor nok, og den ligger bare et lite stykke unna spillelokalet. Flaks med været hadde vi også, det regnet både dagen før og dagen etter.

6 NM 2015

I et travelt NM-program er det ikke så lett å finne en dag som passer for alle, og denne ettermiddagen var noen av ungdommene på arrangørens fotball-turnering. De fleste valgte imidlertid en mer uformell variant i parken. I tillegg ble det kastet frisbee, spilt kubb og flydd med droner og helikopter. Moro!

5 NM 2015

Onsdag er det duket for en spennende turnering i laglyn, og Nord-Norge stiller minst 10 lag. Det jobbes iherdig med å sette sammen lag som gir best mulig spillestyrke og lavest mulig rating, og det idemyldres ivrig for å finne det mest kreative lagnavnet.

Torsdag er det turnering i pratelagsjakk for de som ønsker det, og fredag er vi klare for årets NM i lynsjakk.

Med så mye som skjer kan man altså underholde seg fra morgen til kveld med diverse sjakkvarianter. Men mange velger også å finne på andre ting sammen med familie og venner, og for disse har hovedstaden mye å by på. Noen har vært opp til flere ganger på Tusenfryd, andre har vært i parker rundt omkring, noen har vært på shopping og andre igjen har vært på geocatching i området rundt arenaen.

Men den som har den mest spennende opplevelsen, var vel han som fant et maskingevær på toaletten på et av byens serveringssteder. Det var geværet fra denne episoden:  http://tablet.dagbladet.no/2015/07/05/nyheter/innenriks/politi/40005175/

Og hvem som fant det? Dere får et hint: Han er fra Bergen…..

Sommerhilsen fra veteranventer Lena Halvorsen

Tromsø Sjakklubb på Facebook