Reisebrev fra Landsturneringen

17. juli 2014
By

Årets landsturnering i sjakk avholdes i vakre Trondheim, på Clarion Hotel & Congress. Ikke mindre enn 20 deltakere fra Tromsø er med, fordelt på 8 klasser. Og ute i ventehallen sitter en stor gjeng støttespillere og følger spent med. Alt er som vanlig i sjakken, med andre ord. 🙂 Det eneste er mangelen på deltakere i klasse Miniputt, hvor Tromsø de siste årene har vært godt representert. I år er det ingen fra oss der… Vi håper dette bare er en tilfeldighet, og at den yngste klassen blir full av Tromsøværinger igjen til neste år!

Arrangørene har gjort en god jobb og alt oppleves veldig profesjonelt, fra gjennomføring av hovedturnering, informasjon om sidearrangementer – ja, til og med fotballturneringen gikk denne gangen av stabelen uten de store flokene! Spillelokalet er stort og flott og med god luft, og ventehallen er rommelig og med mange gode stoler og sofaer. I den noe uvanlige sommervarmen har hotellet spandert nedkjøling på spillerne, mens venterne må finne seg i å svette litt mer. Helt riktig prioritering synes vi!
Tradisjonen tro deltar vi ivrig på alt som er mulig av sidearrangementer: Royalsjakk individuell og for lag, fotballturnering, jentesamling, laglyn med tidshandikap og individuell lynsjakk. Nord-Norge ligger absolutt ikke på latsiden! I tillegg planlegger vi selvsagt en felles grillkveld for alle som vil, på Marinaen ved Nidelva. Med våre venner fra Harstad og Alta kan det bli fort bli en svært så folksom affære, med akkurat så høy stemning som det gjerne blir når mange hyggelige folk er på samme sted samtidig.
Sjakklig går det opp og ned og hit og dit, veldig vanskelig å oppsummere når det er så mange som spiller. Bedre er det å følge med selv:
http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=Landsturneringen2014-NorskSjakkforlag
Legg spesielt merke til klasse Mester!
Anniken Vestby legger ut bilder med jevne mellomrom, sånn at alle hjemme kan følge med: http://1drv.ms/1p728AC
Sommerhilsen fra Trondheim!
Mvh
Lena Halvorsen, sjakkventer

Tromsø Sjakklubb på Facebook