Alternativ sjakkfestival i Tromsø!

24. mai 2011
By

Som de fleste kanskje har fått med seg, arrangerer vi uoffisielle åpne NNM i lynsjakk og hurtigsjakk nå til helgen. Men ikke nok med det: Vi slenger på et uoffisielt NNM i blindsjakk og et uoffisielt NNM i sjokk-sjakk samme helgen, og det kommer til å vanke sammenlagtpremier!

Vi satser på at blindsjakkturneringen vil foregå etter Amber-modellen. Det betyr at alle som skal være med, må ha med seg en pc (om noen ikke har, kontakt styret i sjakklubben på «tsk @ tromsosjakk.no», så skal vi se hva vi kan ordne). I tillegg må man ha et brukernavn på enten ICC (helst) eller FICS (et prøveabonnement går an å ordne på kort varsel), og man må laste ned og installere WinBoard, som er det eneste programmet som har en egen blindsjakkmodus, hvor man gjør trekkene med musa på et tilsynelatende tomt brett. Det kan sikkert være lurt å laste det ned bare for å øve seg i den noe spesielle sjakkformen også. Betenkningstiden vil være 20 min per parti + 10 sek per trekk.

Når det gjelder sjokk-sjakk (sjakk for tomannslag), også kjent som bughouse, vil vi kjøre dette som en individuell turnering ved at lagene skifter for hver runde, og den som har vært med på flest seire, vinner. Antall runder vil være avhengig av hvor mange som deltar, men vi satser på ca. 12 runder med vanlig 5-minutters lynsjakktempo. Reglene for sjokk-sjakk er oppslått i spillelokalet.

Sammenlagtresultatene beregnes på samme måte som i NVGP, med 30 poeng til vinneren, 25 poeng til nr. 2 osv. De tre beste resultatene av de 4 turneringene teller.

Tidsplan for helgens turneringer:

Lørdag 28. mai
11:00 – 14:00   NNM Blindsjakk, tre runder med betenkningtiden 20 10.
15:00 – 20:00   NNM Hurtigsjakk (NVGP)
Søndag 29. mai
12:00 – 15:00   NNM Lynsjakk (NVGP)
15:30 – 18:00   NNM Sjokk 12 runder (skifter hele tiden partner)

Tags: , , , ,

Tromsø Sjakklubb på Facebook