Tromsøgutter med sterk innsats i NM i lynsjakk 2019

Torbjørn Valvåg tok en sterk bronse i Lilleputtklassen – vi gratulerer!

NM i lynsjakk ble spilt i Larvik fredag 12. juli, på åttende dag av Landsturneringen. De fleste klassene ble spilt med forgrupper, hvor de beste kvalifiserte seg til finalegruppen. Det var rundt 250 deltakere.

Simen Agdestein til topps i NM i lynsjakk

Fredag 12. juli ble Norgesmesterskapet i lynsjakk spilt i Larvik. Dette er et svært populært mesterskapet der rundt 250 spillere deltok. Nesten alle klasser ble spilt med ulike forgrupper – og så ble det spilt en finale. Tromsø SK fikk flere spillere til finalen og gjorde hederlig innsats under årets Norgesmesterskap i lynsjakk der Simen Agdestein ble Norgesmester i lyn for N’te gang! Andreplassen gikk til IM Espen Lie, mens FM Lucas Ranaldi tok tredjeplass.

Simen Agdestein tok 5/5 i finalen og cruiset seg frem til seier i finalespillet!
Arkivfoto: Anniken Vestby

Gunnar Lund ble junior-Norgesmester i lynsjakk

Tromsøgutten Gunnar Lund spiller for klubben Offerspill, men er Tromsøværing god som noen. Han flytter i høst hjem til Tromsø igjen etter ett år på Toppidrettsgymnaset i Telemark der han har gått på skole i Skien under Kjetil A. Lie sin vinger. Gunnar vant Velkomstlynjakken under NM med 9 av 9 og i NM i lynsjakk klinket han like gjerne til med 12 av 12 (!!) i finalespillet for junior som ikke hadde et innledende gruppespill. Gunnar var rett og slett suveren i lynsjakk og 16 år gammel tok han kaka og ble junior-Norgesmester i lynsjakk. Vi gratulerer!

Gunnar Lund spilte for offerspill og vant gull i junior-klassen med elleville 12/12!!

Torbjørn Valvåg tok bronse!

Torbjørn Valvåg klinket til som så ofte i lynsjakken og han spilte seg videre til finalespill. Finalen ble relativt jevnspilt med 5 runder og Torbjørn gikk gjennom alle fem rundene uten å tap et eneste parti. Dessverre ble remisprosenten for høy og han endte opp på tredjeplass med 3.5 av 5 mulige. Norgesmester ble Axel Tunsjø (1934) fra OSS foran Shazil Shehzad (2099) fra Sandnes. Nok en meget sterk prestasjon av Torbjørn som altså tok en velfortjent bronsemedalje! Bra Torbjørn!

Torbjørn Valvåg gikk gjennom finalespillet tapsfri – og endte på en flott tredjeplass

Preben Teigen Badar med sølv i klasse 3

Preben er litt opp og ned sjakklig for tiden og den unge TSKU-spilleren, som også er en dyktig fotballdommer, var mest opp under lynsjakken i klasse 3! Der spilte han seg helt til finale og i selve finalespillet imponerte han ved å smelle til og ta en flott 2. plass blant 8 finalister. Bare ett tap på 7 runder er pent og Preben tok hjem to strake seire på slutten og dermed ble det altså sølv i klasse 3. Artig.

Preben Teigen Badar er en lynhai og han tok en flott andreplass i finalen i klasse 3!

Mathias og Evsuld til finalespill

Både Mathias Lind Schouten i Kadettklassen og Evsuld Myagmarsuren i Miniputtklassen spilte seg til det vanskelige finalespillet og topp-10 i sine klasser. Mathis ble nr. 8 i finalen for Kadett, mens Evsuld ble nr. 8 i finalen for Miniputt. Kadettklassen hadde 3 forgrupper og Miniputtklassen hadde hele 4 forgrupper – og finalespill er slett ingen selvfølge. Norgesmester i Kadettklassen ble Alexander Øye-Strømberg fra Hell, mens Kristoffer Wang Strømhaug fra Hell ble Miniputtmester.

Evsuld Myagmarsuren er bare 8 år gammel – men finale ble det i klassen under 10 år allikevel