IM Vestby-Ellingsen vant NNM i online-lynsjakk

IM Vestby-Ellingsen gikk til topps etter et sluttdrama!

Uoffisielt NNM i lynsjakk online med IM Mads Vestby-Ellingsen til topps

Mads vant det uoffisielle lynsjakk-NM på Lichess, men var presset hele veien og lå bak ungdommen Evsuld Myagmarsuren og Håvard Eriksen Bech når tre runder gjensto. Da slo Mads om på takten og banket tre stolper ned i tabellen! Kun John Joensen i tetkampen klarte noe tilsvarende, men han hadde ett poeng mindre enn Mads. Evsuld tok 2/3 på sluttstrekket og endte á poeng med mesteren, men med dårligere kvalitet. Det var rettferdig da Mads vant innbyrdes oppgjør – men Evsuld hadde best prestasjonsrating i turneringen på hele 2462 og imponerte stort. Tredjeplassen gikk til Håvard Eriksen Bech. Lars Andreassen og John Joensen tok også 6 av 9 mulige og endte på fjerde- og femteplass i turneringen som var jevn. Mads og Evsuld tok 7 av 9.

Mads, Evsuld og Håvard kom på pallen!

IM Mads Vestby-Ellingsen ny nordnorsk mester i lynsjakk

Mads startet sterkt med enkle seire mot Øivind Jakobsen og Evsuld Myagmarsuren som begge ble utspilt. Begge bukker rett og slett og det ble enveiskjøring etter dette. Kjell Aanes i 3. runde fikk smake Mads sin pisk etter at han måtte gi bonde i åpningsspillet. Sjanseløst ble det og nok en enkel seier for Vestby-Ellingsen. I 4. runde spilte Håvard Eriksen Bech et strålende parti mot Mads og vant. Dermed fikk mesteren sin første ripe i lakken for kvelden. I 5. runde spilte Mads den tvilsomme elefant-gambiten som har tjent han så bra i turneringene våre. John fikk tidlig opp en god stilling, og i et vekslende oppgjør vant Mads til slutt. I 6. runde sto den tidligere så sterke lynhaien Lars Andreassen på menyen for Mads. Å spise hai er som kjent ingen fornøyelse, og det smakte beskt for mesteren. Ja, for Mads klarte aldri å bite over halen på haien og Lars Andreassen snudde en dårlig åpning til bondevinst og klar seier. Sterkt av Lars som ofte er best mot de beste. Etter dette tullespilte Mads ved å spille f3 fulgt av Kf2 eller f6 fulgt av Kf7 i sine tre gjenværende partier. Det var nok til at spillestyrken fikk gjelde og han slo Sivert Schanche Tørfoss, Bengt Arne Mikalsen og Peter Vedal Utnes i de tre siste rundene. Klar seier til Mads i turneringen og en velfortjent tittel i dette uoffisielle NNMet.

IM Mads slo til med seier mot toeren Evsuld og vant mesterskapet

Evsuld Myagmarsuren med suveren 2. plass

Andreplassen til Evsuld var like leken og god som en førsteplass. Han spilte nemlig hjem like mange poeng som vinneren med 7 av 9 mulige og han hadde prestasjonsrating på hele 2462 – livet lekte for NMU-vinneren denne langhelga! Ja, for Evsuld spiller morsom angrepssjakk og han kjemper til the bitter end i alle partier. Evsuld startet med å slå Mikkel Damtoft Solbakken før han tapte mot IM Mads. Deretter slo Evsuld til med ny, klar seier – denne gang mot Peter Vedal Utnes. Så i 4. runde vant Evsuld med svarte brikker et rufsete oppgjør mot Lars Andreassen. I 5. runde gikk Vinjar ned i dragsuget og nå var Evsuld virkelig inne i streamen. Ja, for Håvard Eriksen Beck måtte i 6. runde bite i det sure eple etter å ha hatt noen sjanser underveis. I 7. runde kjørte Evsuld over Kjell Aanes med svarte brikker på flott vis og så ut som en vinner av turneringen! Da han storspilte i åpningen mot John Joensen og fikk opp en fantastisk stilling så alt grute godt ut! Men dette partiet snudde da Evsuld overspilte stillingen, og John Joensen vant til slutt. Dermed gjensto en runde der Evsuld slo til med seier mot Mathias Hoel. Det endte altså med 7 poeng og en flott kveld for den 12 år gamle sjakkjempen.

Evsuld slo til med 2462 i prestasjonsrating – kvelden høyeste

Håvard Eriksen Bech på 3. plass

Hardstads talent, Håvard Eriksen Bech, startet som en vinner av turneringen med seier mot Mads i tredje runde og mye god sjakk. Etter fem strake seire mot Bengt Arne Mikalsen, Sivert Schanche Tørfoss, John Joensen, IM Mads Vestby-Ellingsen og Kjell Aanes så Håvard virkelig ut som en turneringsvinner! Men Evsuld ville det annerledes. Han slo Håvard i 6. runde etter en dårlig åpning for Evsuld, der han kjempet seg tilbake og vant. I 7. runde var det Lars Andreassen som virkelig utspilt Håvard og vant. Dermed var Eriksen Bech i krise før de to siste rundene som han måtte vinne for å ha sjanse til gull. Han klarte brasene mot Øyvind Pedersen i 8. runde, men han tapte mot Ronny Sannes Melå i 9. runde etter å ha stått til vinst i åpningsspillet. Håvard virker sterk i sine åpninger, og han kommer til å bli en spiller vi vil høre mye fra!

Dom andra – kompromissløst spill

Bengt Arne Mikalsen spilte tre remiser, ellers var kampviljen i turneringen stor. Lars Andreassen og John Joensen slo til med flotte resultater begge to. De to kamphanene tok 6 av 9 hver og Lars møtte svært sterk motstand og hadde en 2353-prestasjon. Øyvind Pedersen, Kjell Aanes, Ronny Sannes Melå og Mikkel Damtoft Solbakken tok alle 5 av 9 mulige på de neste plassene. Her legger vi merke til at Ronny tok en 2000+ prestasjon, mens unge Mikkel tok en 1950-prestasjon. Sterkt. Det er hyggelig at Mathias Hoel fra Mosjøen er med i laget vårt – han fikk ikke helt vist sitt høye nivå i denne turneringen og endte på 10. plass. Mathias tapte mot 9 år gamle August Solbu fra Tromsø. Sistnevnte spilte ikke de to første rundene, men imponerte ellers. Han slo Mathias Hoel med taktikk i en tapt stilling og han er livsfarlig når han får aktivt spill og hadde en 2000-prestasjon i turneringen. Dette var altså de unges turnering atter en gang – mange barn og unge leverte varene og satte gårdagens mesterspillere på plass!

Mikkel og August er to av de kommende spillerne i Nord-Norge – begge er i stor utvikling