Torbjørn Valvåg til finale i Online-NM i lynsjakk 2020 – Evsuld til B-klasse finale

Torbjørn Valvåg kvalifiserte seg finalen blant de 16 beste i det første uoffisielle online NM i lynsjakk

To Tromsøspillere kvalifiserte seg til finalespill i Online-NM 2020 i lynsjakk!

Kvalikken til NM i lynsjakk gikk av stabelen i dag med bra Tromsødeltakelse. I A-klassen stilte Frode Bull Jæger og Torbjørn Valvåg opp, i B-klassen var vi representert med Evsuld Myagmarsuren, Stein Paulsen og Morten Johnsen, mens vi i C-klassen hadde Birk Sæther Rostad. La det være sagt med en gang – det ble relativt jevnt i flere av gruppene om finalebillettene og to Tromsøspiller spanderte på seg finalebillett! Bra! At det var 14 år gamle Torbjørn Valvåg i A-klassen og snart 10 år gamle Evsuld Myagmarsuren i B-klassen som kom til finale – bør ikke overraske noen. De trener kanskje hardest og elsker begge sjakken.

Evsuld i et ærefullt øyeblikk – vinner av Norges Grand-Prix kl. 5 og klasse 4 i 2018/19!

14 år gamle Torbjørn Valvåg til A-finale!

Torbjørn spilte virkelig opp mot sitt aller beste denne torsdagskvelden i august. Brikkene lekte formerlig midtveis og han ga sterke spillere smeis og slo blant annet tre spillere rangert over 2300 på Lichess underveis i turneringen – blant annet Trygve Dahl fra Hell og Kenneth Gvein fra Offerspill. Torbjørn hadde en vond start på turneringen og en enda vondere avslutning med 1/2 av 3 – ganske så ufortjent egentlig og i siste runde hadde han en lekent 38.e6!! som ville vært gull! I stedet kom trekket ett trekk senere og da ledet det til remis – men allikevel tapte Torbjørn dette sistepartiet. Godt var det da at han midtveis kjørte en virkelig tøff serie med 5 av 6 mulige fra runde 7 til runde 13. Herlig! At Torbjørn kom til finale var virkelig artig å lynsjakk er hans fremste gren – derom hersker det liten tvil! Det ble til slutt en flott 14. plass til Torbjørn som fort kunne vært en topp-10 plassering. Den tar du i finalen Torbjørn!

9 år gamle Evsuld til finale i B-klassen

Før B-klassen startet var jeg ganske sikker på at Evsuld ville spille seg til finale – men intet er gitt i denne verden og han tok på seg spanderbuksene tidlig og spilte alt for passivt for sin aggressive stilart. Motstanderne fikk tempo på tempo og Evsuld slet tungt i turneringen. Når 9 runder var unnagjort var det intet som tydet på at Evsuld hadde realistiske sjanser mer. Men så ble overdriven satt inn – turboen slått på og det ble først og fremst kjempet tøffere. Skjerpings altså! Hva skal vi si og 5 av 6 i sluttrundene? Jo – at det var akkurat rett medisin – akkurat den hestekuren som måtte til for å komme til finalen. Evsuld trommet dermed sammen 9 av 15 mulige og endte på 15. plass – flott! Det hele startet med at Evsuld var totalt fortapt mot en Oslospiller – så fikk han inn århundrets svindel i form at matt med tårn og konge! Ja – etter det gled brikkene igjen og han slo blant annet Ingar Burchard og er finaleklar – vi gleder oss til det!

Kenneth Gvein er en sterk lynsjakkspiller – men Torbjørn lokket han ut på glattisen og vant:

Evsuld overbeviste på slutten og vant tre strake seire, her er en av dem:

Turneringene spilles online på Lichess – vi gleder oss til finalene som spilles fredags kveld kl. 18.00-20.15

FREDAG 7/8-2020: Finale. 9 runder sveitser. Ikke arena streak/berserk.

Kyren (Heine Johannessen)
Quillotamaster (Francisco Gonzalez Silva)