Vegard Andreassen best i mandagens hurtigsjakk på Lichess

Vegard Andreassen er klubbens ferskeste komet – i fritt fall oppover!

Tøff kamp til døra

Det ble en relativt jevn affære med mange harde oppgjør denne kvelden. Ute var det en av de siste kveldene denne høsten med rundt 8 grader og finvær – folk skiftet derfor dekk på bilen og tok inn det siste fra verandaene. Kanskje var det derfor bare 14 sjeler fant veien til turneringen? Uansett ble det kjempet hardt hele veien. Evsuld så ut som en vinner fra start med godt og kompromissløst spill helt til han ble stoppet i fjerde runde. Vegard og Nikolai kjempet hardt hele veien og til slutt skulle innbyrdes oppgjør mellom disse to vise seg å bli avgjørende. Der bukket Vegard en offiser i midtspillet, Nikolai tok den ikke, men ville har mer sannsynligvis – og da tapte han i stedet for å vinne. Det ble finaleoppgjøret for Vegard vant turneringen med 5 av 6 mulige.

Vegard foran Nikolai og John på resultatlista!

Vegard Andreassen kjempet hardt og vant turneringen

Vegard Andreassen startet turneringen med en grei seier mot Skjervøys Øyvind Jakobsen. Han fortsatte med en rufsete seier mot Nikolai som alt er nevnt, der Nikolai burde tatt en offiser og vunnet spillet. Så ble det tap med hvit mot Evsuld i tredje runde etter at en offiser gikk tapt tidlig og etter at sjanser til remis ble brent. Etter en svak åpning i fjerde runde, startet Vegard sluttspurten ved å utspille John Joensen. I femte runde nedla han Kristian Schmidt i et rufsete oppgjør som svingte mot slutten. Mot Pål Norvoll i siste runde var det dog ingen tvil, Vegard skulle vinne, han ville vinne og han vant etter svært overbevisende spill. Et sterkt sluttresultat ble det med en TPR på hele 2350 etter litt rufsete spill.

Vegard Andreassen tok grep etter tap mot Evsuld og vant de tre siste!

Nikolai Olsen Wernberg er i støtet

Nikolai er i støtet for tiden, det har vi sett i langsjakk i blant annet Tromsøsjakken der unge Nikolai spilte remis mot vinneren av årets Tromsøsjakk i september. I mandagssjakken startet Nikolai med seier mot Markus Søderholm fra Lofoten før det ble to tap på tabellen. Det første tapet kom i vunnet stilling mot Vegard Andreassen etter bukkespill, det andre tapet kom også i vunnet stilling etter en bukk som ga hvit vinnende angrep. Men i de tre siste rundene lot ikke unge Nikolai seg med to ganger. Han slo Ulf Rokkan, Evsuld Myagmarsuren og Kristian Schmidt. Partiet mot Evsuld var riktignok riktig så rufsete for Nikolai så seg nødt til å ofre en offiser helt ukorrekt, og endte opp i en klart tapt stilling der han etter hvert fikk angrep ut av det blå og vant! En sterk turnering av Nikolai dette og en TPR på 2218!

Nikolai Olsen Wernberg fikk 4 av 6 og en steike fin andreplass med TPR på 2218

John Joensen svingte slegga

John vant på klubben sist torsdag og han tok igjen tungslegga frem og vant overbevisende i første runde. I andre runde ble angrepsspilleren Evsuld Myagmarsuren alt for sterk og vant klokkerent. John vant så mot Markus Søderholm i tredje runde etter å ha oversett en twist som ingen av spillerne så – men som kunne gikk Markus seieren taktisk. I fjerde runde fikk John inn en suveren åpning på ferske Vegard – men vinneren av turneringen slo tilbake og vant oppgjøret likevel! Øyvind Jakobsen sto på menyen for Alphalaksen fra Færøyene i femte runde og John vant der en overbevisende seier. I sjette runde var det Skjervøys unge talent Sebastian Asan som måtte ned – dog ikke uten sverdslag! En grei turnering for John som forfrisket med en 2174-prestasjon.

John Joensen tok en flott tredjeplass med TPR på 2174

Dom andra – en fin turnering

Det var hyggelig å ha den Røde ape tilbake. Kallenavnet til Kristian Schmidt er Red_ape og favorittåpningen hans er selvsagt Orangutang med hvit – altså 1. b4!?. Den fikk han inn en seier med mot Øyvind Jakobsen, og da var nok turneringen alt reddet. Det ble 3 av 6 og en fin 5.plass på Kristian. Evsuld endte på fjerdeplass etter å ha hoppet over siste runde. Etter 3 strake ble det to tap og det er tøft å få i en alder av 11 år. Den siste som skåret 50% og som da tok 3 av 6 var Markus Søderholm som gikk fryktløs til verket og som tok med hjem en viktig seier i siste runde. Pål Norvoll, unge Sebastian Asan og Øyvind Jakobsen tok alle en Topp-10 plassering og deltakerne var enige om at det var en fin kveld.