Benjamin Arvola ble Nordnorsk mester 2016

17. mai 2016
By

 NNM Pallen 2016Pallen i NNM 2016: Romsdal, Arvola og Røyset – alle fra Tromsø SK
Foto: Anniken Vestby

Så ble det forhåndsfavoritten Benjamin Arvola som gikk helt til topps i årets NNM i pinsehelga i Alta. Arvola tok bronsen i fjorårets NNM og gikk denne gangen helt til topps etter blant annet å ha satt unge Tor Fredrik Kaasen på plass og delt ut bank til de to nordnorske mestrene Trond Romsdal og Pål Røyset. Arvola var sjakklig i en egen klasse og vant NNM mer suverent enn jeg noensinne kan huske at noen har vunnet mesterskapet tidligere. Selv ikke Maxim Turov i fjor klarte 6/6 – det klarte Arvola! Fischerscore og to poengs forsprang til tospannet Røyset og Romsdal som begge endte på 4 poeng på henholdsvis sølv- og bronseplass.

Benjamin Arvola kommer opprinnelig fra Kirkenes – men har bodd en liten mannsalder i Tromsø allerede og 23-åringen er når Turov drar fra byen trolig klubbens ledende spiller og en het kandidat til 1.bordet i neste års eliteserie. Han er bystyrerepresentant for SV, er ærgjerrig ung mann med meningers mot og ambisjoner innen politikken. Arvola er FM, Fide-mester i sjakk, og har spilt i eliteklassen med pent resultat. Det hadde vært spennende å se han spille NM på hjemmebane i år og kanskje er lysten der etter det flotte resultatet i Nordnorsken! Ja, for dette må ha gitt mersmak. Vi gratulerer Benjamin og ønsker han lykke til videre med både politikk og sjakk!

Arvola vs KaasenBenjamin Arvola og Tor Fredrik Kaasen møtes til dyst…
Foto: Anniken Vestby

Alta sjakklubb arrangerte et flott mesterskap. Det meldes om kjempevær og som vanlig var det mange hyggelige folk med i mesterskapet og en god sosial tone. Eneste skåret i gleden var deltakelsen fra ander klubber i Finnmark og fra Nordland som glitret med sitt fravær. At ingen fra Bodø, Narvik, Sortland eller Harstad hadde tatt turen til mesterskapsklassen i NNM var trist. Dermed ble det i realiteten et dyst mellom Alta og Tromsø som er de to dominerende klubbene i Nord-Norge når det kommer til stryke og aktivitet. Benjamin var mer suveren enn de fleste forventet og da kanskje særlig fordi de gamle ofte er eldst i nettopp NNM. I år må vi helt tilbake til 1998 for å finne den siste som var like ung som Arvola da han vant NNM – det var Jon Kristian Røyset fra Tromsø som vant i 98 da han var nettopp 23 år gammel. Thomas Robertsen var bare 20 år gammel da han vant i 1995 og før det måtte vi helt tilbake til Stein Jensen for å finne en yngre NNM-vinner og det var på 70-tallet. Tidenes yngste NNM vinner er så vidt jeg vet Paul Svedenborg som var 16 år gammel da han vant i 1963. Du finner hele lista med NNM-vinnere her hos TSK.

 

NNM Pallen B 2016Harald Christian Vestjord (3), Gustav (1) og Magnus Hals Meyer (2) i gruppe B.
Foto: Anikken Vestby

Vi gratulerer også juniorene våre Magnus Hals Meyer og Harald Christian Vestjord med flott innsats og nye velfortjente elopoeng fra Alta. De spilte i B-klassen som ble vunnet av arrangørklubbens Gustav Gleine med 5.5 av 6. Her ble Magnus Hals Meyer nr. 2 på 5 poeng og Harald Christian tok bronsen med 4.5. Vel blåst gutter! Det ble også delt ut NNM-titler i klasse junior og lilleputt. Her var Tromsø dessverre ikke representert – synd! NNM-gullet for juniorer gikk til Maria Greibrokk mens Lilleputtmester i år ble Nikolai Rist begge fra Alta! Begge var også helt suverene, så her snakker vi om storspillere som vi får høre mer fra i årene som kommer. Du finner fulle resultatlister fra Alta hos Turneringsservice.


Her et spennende oppgjør mellom Pål Røyset og Benjamin Arvola fra NNM 2016:

 

 

Tromsø Sjakklubb på Facebook