Maxim Turov er Nordnorsk mester i sjakk 2015!

26. mai 2015
By

NNMpodietDa var det over for denne gang. Og dersom det overhodet skal ha vært noen tvil, ble denne grundig feid av brettet og under teppet i løpet av helgen; Nordnorges desidert beste sjakkspiller for øyeblikket heter Maxim Turov! Den sympatiske treneren ved sjakklinja på NTG, som så sent som i 2012 hadde hele 2667 i Elo, fikk høflig men bestemt vist den etter den andre bort fra 1. bordet – der satt han egentlig helt fint selv, ellers takk. Det var imidlertid flere av utfordrende som gav ham kamp til døra, og Espen Forså klarte til og med en tilsynelatende ubesværet remis. Imponerende! Så kom da også Espen på 2. plass til slutt, et halvt poeng foran Benjamin Arvola. En stor prestasjon av begge to!

I klasse 1 var det ingenting som kunne hindre Eric Brattli fra å stikke av gårde med førsteplassen, og for å understreke dette tapte han like så godt siste runde. Nå skal det sies at den som til slutt fikk Eric i bakken var ingen ringere en den hyggelige og beskjedne, men skummelt talentfulle, unggutten Andre Nielsen fra Alta. Etter å ha gått på et uventa tap mot TSKs egen Tage Robertsen i første runde, var nok Andre bra bestemt på å avslutte med en seier. Dermed endte hele fire spillere på samme poengsum, og Eric Brattli får følge av (kun 12 år gamle!) Mads Vestby-Ellingsen til neste års Mesterklasse. Det skal bli spennende. Gratulerer til begge to! Også på 4,5 poeng, men dømt bak på kvalitet, kom Paul Johan Jensen fra Narvik og Øivind Jakobsen fra Alta. Spesielt sistnevnte hadde en svært god turnering, og gikk opp hele 50 ratingpoeng. Sterkt!

Jevnt kan det imidlertid ikke sies å ha vært i toppen av klasse 2, der Skylla og Kharybdis, sist hørt fra i Homers «Odysseen», fortærte alt som kom deres vei og kun hadde nåde for hverandre. Etter at det okkulte ritualet «kvalitetsberegning» var utført, var det Gøran Johansen fra Senja og TSK som stod igjen alene på toppen. Vinneren spilte solid og sunn sjakk, men tok angrepssjansene når de bød seg. Vi gratulerer med seieren! Den andre Senjaværingen på 5,5/6 poeng, Espen Klævik Pettersen, har imidlertid aldri tapt et eneste turneringsparti, og nettopp derfor har det svirret en del rykter om at han skal erstatte Maxime Vachier-Lagrave i superturneringen Norway Chess. Vi har ikke fått bekreftet dette fra arrangøren, og har heller ikke lykkes i å få en kommentar fra hovedpersonen selv.

 

Til slutt benytter vi sjansen til å gratulerer klubbens eneste æresmedlem, Karl Petter Jernberg, med vel gjennomført Nordnorsk Mesterskap nummer 50! Karl Petter røpet i løpet av helgen, på sitt sedvanlig beskjedne vis, at han spilte sitt første NNM i 1965. Vi er svært heldige som har hatt Karl Petter i sjakkmiljøet alle disse årene. En humørspreder av de sjeldne, som man kan lære mye av, og som alltid har en god anekdote eller underfunding kommentar på lur.

RESULTATLISTA

 

 

 

 

 

Tromsø Sjakklubb på Facebook