NNM i Tromsø 2011

9. juni 2011
By

Blant de mestvinnende i NNMs lange historie, Pål Røyset fra Tromsø

Dermed er Pinsen her igjen, og med den Nordnorsk mesterskap i sjakk. Årets NNM ser ut til å samle opp mot førti spillere. Til sammen seks klubber er representerte, og dette indikerer at bredden i nordnorsk sjakk ikke er den aller beste. At ingen klubber i Nordland stiller med spillere, er dessverre også med på å bekrefte dette inntrykket.
Men turnering blir det, og årets NNM i Tromsø blir heller ikke den minste som har vært. Og ser vi på startfeltet i Mesterklassen, så er det et jevnt og godt felt som stiller. Tromsø er sterkt representert med de aller fleste av klubbens beste spillere. Og utenbys fra er Harstads Peter Flermoen, og Altas Erlend Mikalsen begge kapable til å slå hvem som helst av de startende. Fem av de startende har vunnet Nordnorsk mesterskap tidligere, og av disse peker i særdeleshet Pål Røyset seg ut med sine syv NNM-titler. Én til nå, så er Narviks Sigurd Svedenborg tangert i antall seire i denne tradisjonsrike turneringen med historie som går helt tilbake til 1926!
Naturlig favoritt, om det egentlig gir noen mening å snakke om det, er likevel Espen Forså. Han er ranket som nr én i Nord-Norge, og er den som framstår med de største sportslige ambisjonene, både i vår landsdel, men også på landsbasis. Men i ei turnering på seks runder, og med mange gode mesterspillere, så er det heller ikke unaturlig om noen av disse skulle klare å hevde seg mot nettopp Espen. Så, alt kan som vanlig skje, og det vil garantert bli spennende å se hvem som har prikket inn formen best, og kanskje har hellet mest på sin side. Vi gleder oss til begivenhetsrike sjakkdager her i Tromsø, med mange interessante dueller mellom de fleste av landsdelens sterkeste spillere! Turneringen kan selvfølgelig følges her på vår hjemmeside gjennom hele Pinsen.

Tromsø Sjakklubb på Facebook