Runderapport runde 2 NNM

23. mai 2015
By

BredeliÅrets NNM er trolig historiens sterkeste, med to FM og en GM. Kampen om halvpoengene er tilsvarende hard, og allerede etter runde 2 er det bare to stykker igjen med fullt hus: FM Arvola og GM Turov.

Det var ikke mange overraskelser resultatmessig i runde 2. Et unntak var partiet Engegård-Berglund, der Jan Sigmund muligens flytta en bonde eller to for mange foran egen konge. Det er forbløffende hvor ofte Jan Sigmund får slike frontalangrep til å fungere, men Ødøn forsvarte seg godt og da røyken hadde lagt seg etter en heseblesende tidsnødduell i forkant av trekk 40 var det klart at sistnevnte hadde en meget lovende stilling.

Med hederlig unntak for posisjonsløvene og sluttspillfetisjistene Rølvåg og Romsdal, som spilte et på alle måter behersket parti, var det ren unntakstilstand på flere brett og klokker før trekk 40 denne runden. Påfallende mer sådan enn man vanligvis ser ved turneringer med den nymotens tidskontrollen 90min + 30sek per trekk. Utvilsomt tilskuervennlig, men hva gjør det med spillernes blodtrykk?

Her får vi se Benjamin og Pål spille først en avslått dronninggambit, og deretter en stonewall. Benjamin lot hele tiden til å ha noen ubehagelige små trusler, og til slutt røk det en bonde for sort — med påfølgende fiendtlig invasjon og generell uorden i rekkene.

I klasse 1 er det jevnere i toppen etter 2. runde, med hele fire stykker med fullt hus og to poeng: Paul Johan Jensen, Svein Harald Endresen, Mads Vestby Ellingsen og Eric Brattli. Spesielt Eric Brattli overrasker positivt med en ratingprestasjon etter de to første rundene på over 2000. Eric har kun spilt i sjakklubb et års tid, men nevnte i forkant av runden at han nå har bestilt hele 18 sjakkbøker på nettet. Her er det klart at både sjakkinteressen og talentet er betydelig, og det skal bli spennende å følge ham i turneringa videre.

I klasse 2 fortsetter den ennå 100% ubeseirede Espen Klævik Pettersen i frisk stil, denne gangen med en 10+ trekks dyp forberedelse i Najdorf-varianten i Siciliansk. Etter å ha spilt sjakk en halv mannsalder uten å ha fått prøvd seg i en skikkelig turnering er det tydelig at mannen sitter på mye innestengt sjakkaggresjon — som nå slår ut i full blomst. Sammen med ham på to poeng etter to runder er Alf Lund, Gøran Johansen og Håvard Bredeli.

Resultater, NNM 2015

This entry was posted on 23. mai 2015 at 17:13 and is filed under NNM. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

Tromsø Sjakklubb på Facebook

Admin