Runderapport runde 3 NNM

24. mai 2015
By

ødøn jon kEtter 3. runde ligger GM Turov alene i tet, ubeseiret. Partiet hans med hvit mot FM Arvola ble en lengre teoriduell i Nimzo-Indisk, der Arvola etter eget utsagn regnet litt feil et sted tidlig i midtspillet. Hakk i hæl bak Turov ligger FM Forså og Rølvåg med 2,5 poeng; Forså slo i runde 3 Endre Machlik, etter at sistnevnte ofret en bonde for to tilsynelatende farlige fribønder på dronningfløyen, mens Rølvåg spilte et instruktivt parti i symmetrisk Engelsk mot Torben Søraas , der det til slutt ble utslagsgivende at hvit var i trekket i en symmetrisk stilling.

Den som stjal showet var allikevel Ødøn, som nekter å innse at han er gruppas lavest rangerte og i 3. runde slo selveste Jon Kristian. I et sjøslag av et parti manøvrerte Ødøn best gjennom bølgedalene, og til slutt måtte Jon Kristian heise det hvite flagget eller gå planken. Jon Kristian eksperimenterer litt med nye åpninger i denne turneringen, og spilte for andre gang en Scheveningen. Kanskje ikke tilfeldig at den hurtigste og mest brutale slakten undertegnede selv har opplevd var mot nettopp Ødøn, og som sort i nettopp en Scheveningen. Det virker som Harstadværingen virkelig nyter å spille Siciliansk — med begge farger. Når det er sagt, kom Jon Kristian slett ikke dårlig ut av åpningen.

I klasse 1 er det nå kun to igjen med fullt hus: Svein Harald Endresen fra Mo og Tromsøs Eric Brattli. Kan røpe at Svein Harald Endresen var innom klubben under Bymesterskapet i hurtigsjakk nå på torsdag, og at han da slo Trond Romsdal i et vennskapelig lynsjakkparti, så det er ikke tvil om at spillestyrken er på plass. Eric Brattli fortsetter sin imponerende blanding av posisjonsspill og presis variantregning. I 3. runde tok det lokale talentet Mads Vestby Ellingsen ei forgifta løper på e2, og Eric hadde paraden klar.
De spiser kan hende mye fisk på Senja, og det er som kjent heldig for utviklingen av hjernen. Sikkert er det i hvertfall at de to eneste med fortsatt fullt hus i klasse 2 er Senjaværingene og barndomskompisene Espen Klævik-Pettersen og Gøran Johansen. I 3. runde fikk sistnevnte inn et minoritetsangrep helt etter læreboka.

Resultater, NNM 2015