Runderapport runde 5 NNM

25. mai 2015
By

runde5I Mesterklassen er fortsatt kampen om de tre øverste plassene helt åpen, selv om GM Turov (4,5/5) og FM Forså (4/5) har et lite forsprang på FM Arvola og Joensen, som begge har 3,5/5.

Spesielt John Joensen har hatt en svært vellykket turnering. Færøyingen er råsterk på kontringer, og det er spesielt tre ting han er glad i, nemlig 1) at motspilleren går til angrep og ofrer materiell, 2) at motspilleren svekker bondestrukturen sin, og, sist men ikke minst, 3) å stå skikkelig dårlig selv — slik at han kan svindle. Unngår man disse tre tingene, vil man ha riktig gode sjanser mot ham. I 5. og nest siste runde forbrøt Ødøn seg mot punkt 2) over, og Joensen kastet seg umiddelbart over ham som en berserk på fleinsopp.

I 6. og siste runde skal Joensen danse tango med døden på 1. bord, der GM Turov har slått opp teltet for godt (her kan punkt 3) vise seg å bli relevant), mens vi tillegg får det svært spennende oppgjøret FM Forså-FM Arvola på 2. bord.

I klasse 1 var det i runde fem særs stor dramatikk knytta til Svein Haralds bruk av den velkjente «Nokia-gambiten», som jo ofte gir en brå og brutal avslutning på partiet. Veldig synd for Svein Harald, som hadde gjort det meget bra i turneringa så langt — og som fortsatt har alle muligheter til å besette andreplassen. Førsteplassen ser imidlertid ut til å være langt nede i lomma på overraskelsesmannen Eric Brattli, noe jeg er sikker på at enhver som kan beregne kvalitetspoeng (undertegnede er dessverre ikke en av dem) vil kunne bekrefte.

I klasse 2 trekker også Senjamesterskapet mot slutten, og det er aller mest spenning knytta til hvem som stikker av med 3. premie, som i år består av en tomt med utsikt (og boplikt) på Senja, samt hvem av Espen og Gøran som til slutt trekker det lengste strået.

Resultater, NNM 2015

Tromsø Sjakklubb på Facebook

Admin