Nordisk mesterskap for jenter

Lin Jin Jørgensen og Jarani Suntharalingham

Rapport 3: Nordisk Mesterskap for jenter er avslutta og Norge reiste hjem med 2 pokaler i bagasjen. Jarani vant 4 partier og spilte remis mot klubb-venninne Maud i siste runde. En flott innsats som altså resulterte i 1. plass i klasse C. Lin Jin spilte et spennende siste-parti, var i tidsnød lenge, men vant og kapret dermed 2. plassen i klasse A etter favoritten Inna Agrest fra Sverige. Gratulerer til begge!

De øvrige resultatene ble: Maud 3,5 poeng (4.plass), Ingrid 3,0 poeng (4. plass), Elise 2,5 poeng (7. plass), Lisbeth 0,5 poeng (10. plass). Alle fikk smykke med stein fra Eyjafjallajøkull som deltakergave. Noen har altså god grunn til å være veldig fornøyd, mens andre nok har mer å gå på. Uansett har det vært ei trivelig lang-helg i Reykjavik. Mye sjakk, bading i Blå Lagune, nye sjakk-venninner, besøk i ambassaden og litt shopping. Det blei naturlig nok lite tid for spillerne til å se seg rundt.

2 av mødrene dro søndag på en sightseeing-tur til Geysir (varm kilde som spruter opp i lufta, i området er det flere varme kilder med damp med intens svovel-lukt), Gullfoss (foss med 32 meters fall ned i et smalt juv) og Tingvoll (her ble det islandske Alltinget stiftet + at her møtes den europeiske og den amerikanske jordskorpeplaten – noe som har medført dype kløfter i terrenget. Området er en del av en nasjonalpark som er på Unescos verdensarv-liste.). Island har generelt en veldig spesiell natur med bl.a. store områder med ”månelandskap” rundt Reykjavik. En tur til Island anbefales derfor. Se bilder her (naturbilder –egen link) Kanskje i kombinasjon med Reykjavik Open til neste år? Ennå flere bilder er lagt til. (bf)