EM for ungdom 2016 ble spilt i august

20. september 2016
By

em-for-ungdom-2016  Her ser dere alle de 35 norske deltakerne i EM for ungdom i tillegg til lagledere
Foto: Anniken Vestby

EM for ungdom ble spilt i Praha i siste del av august og det er på høy tid å omtale dette mesterskapet som hadde med 35 norske spillere totalt. Det spilles totalt i 6 jenteklasser og 6 gutteklasser – Gutter under 8, gutter under 10 og opp til gutter under 18 og det samme for jentene. Tromsø Sjakklubb hadde med totalt 3 spillere, Tor Fredrik Kaasen, Mads Vestby Ellingsen og Gunnar Lund som alle spilte i gutter under 14 år.

gunnar-lund-em-for-u-2016Gunnar Lund har lenge hatt fin fremgang og deltok for Norge i EM for ungdom 2016
Foto: Anniken Vestby

Beste nordmann i gutter under 14 ble Andreas Tryggestad som tok 5.5 poeng av 9 mulige og på samme poengsum finner vi Mads Vestby-Ellingsen. Dermed ble det ingen stor suksess for den norske kontingenten i denne klassen som ble vunnet av Guerra Rivera Salvador (2285) fra Spania. Gunnar Lund fikk 75. plass med 4.5 poeng, mens Tor Fredrik Kaasen (2229) raste ned i rating med sin 82. plass og 4/9 mulige. Mads gjorde altså et hederlig resultat der han ble nest beste nordmann i gruppen og allikevel måtte han bite i det sure eple og gi fra seg 44 elopoeng. Her er det en høy K som teller og Magnus Carlsen likte aldri å spille disse barneturneringene der en risikerer å møte svært så under-ratede talenter som en aldri vet hvor en hadde hen. At Tor Fredrik har blitt 123 elopoeng dårligere på en turnering – så mye raste han faktisk ned! – er jo selvsagt vrøvl og det må være demotiverende å vite at en kan rase så mye ned i en turnering på forhånd.

Her kan du se hele turneringslista over Tromsø-spillernes innsats

Beste norske utøver ble jojo-spilleren Eivind Olav Risting som ofte enten smeller til eller faller fullstendig igjennom. Under EM imponerte Nordstrandspilleren stort og tok sterke 6.5 poeng av 9 med en ratingprestasjon på hele 2360 i gutter under 16 år. Risting smelte til med to seire på slutten som gjorde susen og ble nr. 10 i sin klasse. IM Lars Oskar Hauge (2391) tok ellers en brillefin 12. plass i gutter under 18 år og det med en pen ratingprestasjon på hele 2440 etter at han i nest siste runde var oppe og snuste på medalje, men tapte. Det var bare 122 norske spillere av de 35 som gikk opp i rating, så det var tøft å være norsk i Praha under EM! Ellers ble det tatt mange nye, fine bilder av Anniken og vi takker for hennes innsats også.

 

mads-vestby-em-for-ungdom-2016Mads Vestby Ellingsen ble nesten beste nordmann i gutter under 14 år
Foto: Anniken Vestby

Her et flott parti fra Mads Vestby Ellingsen sin hånd:


Her finner du alle de norske deltakerne i sjakk-EM

Tromsø Sjakklubb på Facebook