Knallstart av Tromsøspillerne under Kragerø Resort Chess 2017!

24. februar 2017
By

  Tor Fredrik Kaasen spiller her svart mot Andreas Tryggestad i et parti han vant
Foto: Tor-Ivar Ellingsen

Tre Tromsø-spillere deltar for tiden i Kragerø på en nyvinning i norsk sjakk. Nemlig Kragerø Resort Chess 2017 som er en internasjonal sjakkturnering litt utenom det vanlige. For det første er det veldig mange norske deltakere med og for det andre er det stor forskjell på topp og bunn uten den egentlige bredden internasjonale turneringer har. Så dette er en liten koselige internasjonal turnering med 26 deltakere med i toppgruppen og totalt 51 deltakere med i B- og C-gruppen, noe som gir et deltakertall på 77.

Tor Fredrik Kaasen nedla Joachim Solberg under 3. runde av Kragerø-turneringa
Foto: Tor-Ivar Ellingsen

Blant disse finner vi Tromsøspillerne Tor Fredrik Kaasen på 14 år (2468), Mads Vestby Ellingsen (1981) på 14 år og veteranen Pål Røyset (2166). Alle våre har startet forrykende og det står stor respekt av den sjakken de har levert så langt. Riktignok har Tor Fredrik vært litt heldig som ligger helt oppe i teten etter tre runder med full pott 3/3 og en luftig ratingprestasjon på hele 2900+. Han sto nemlig til kliss tap mot Oddvar U. Voll alt i første runde etter å ha gått inn i en gammel og kjent åpningsfelle som de fleste kjenner til i islandsk gambit i skandinavisk. Tor Fredrik måtte ut på brettet med kongen og etter 14 trekk kunne det vært slutt, med mattspill om motstanderen fant de beste trekkene, noe han ikke gjorde. I stedet vandret kongen til Tor Fredrik til h5 og selv etter dette var det kliss tapt – men sjakkgudinnen Caissa har visst lagt sin elsk på Tor Fredrik som fikk et noe heldig helpoeng til slutt. Etter dette har Tor Fredrik spilt god og nedlagt sterke folk som Andreas Tryggestad og Joachim Solberg med blant annet god sluttspillforståelse. Tor Fredrik ligger dermed på en todelt førsteplass sammen med vår stormester Kjetil A. Lie. Vel blåst Tor Fredrik!

Mads Vestby Ellingsen, med de svarte brikkene, har fått en brillefin start på turneringa!
Foto: Tor-Ivar Ellingsen

Mads Vestby Ellingsen har startet med 2 av 3 mulige og en ratingprestasjon på 2197. Det kan bli stor ratingfangst på Mads som med sine 1981 utvilsomt er underratet etter stor nedgang i fjor høst. Mads har grodd flere alen siden han ble kadett-Norgesmester og det ligger og ruger under overflaten og plutselig kommer potensialet hans ut! Pål Røyset har ruget et halvt sjakkliv på FM-tittelen, men aldri riktig fått taket om den selv om han altså er 6-dobbelt nordnorsk mester i sjakk! I Kragerø håper han nok å ta en solid pott rating og en skalp eller to – altså å nedlegge en IM eller en GM underveis. Det har Pål absolutt potensiale til og med 2/3 mulige – og en ratingprestasjon på 2266 så ligger han på en finfin 5.plass i feltet som innehar fem stormestre og fem internasjonale mestre på startstreken. Du kan følge turneringa videre ut helga på lenkene under. Turneringa ferdig spilles søndag da runde åtte og ni spilles. Vi ønsker våre spillere lykke til og kommer tilbake med en sluttrapport.

Flott start av Pål Røyset t.v. i Kragerø-turneringa!
Foto: Tor-Ivar Ellingsen

Du kan følge partiene underveis på populære ChessBomb

De offisielle hjemmesidene har endel info

Turneringssidene gir alltid best oversikt i Turneringsservice

Vi tar en titt på rivaloppgjøret mellom Norges to beste 14-åringer i sjakk, Tor Fredrik og Andreas!

 

Sjekk ut Tromsø Sjakk sine Facebooksider med flotte bilder fra Tor-Ivar Ellingsen.

Tromsø Sjakklubb på Facebook