Mads og Torbjørn skal representere Norge i Nordisk mesterskap 2017!

10. februar 2017
By

  
Mads Vestby-Ellingsen og Torbjørn Valvåg deltar i Nordisk mesterskap 2017 i Drammen
Foto: Anniken Vestby

Det er en ære å spille Nordisk mesterskap for ungdom som kommer få norske sjakkspillere til del. For å kvalifisere seg må en nemlig bli blant de to beste i sin aldersklasse i det offisielle Norgesmesterskapet for Ungdom som i fjor ble spilt i Trondheim i begynnelsen av november. Der kvalifiserte like godt de to Tromsøspillerne seg med bravur da kadett-Norgesmester Mads Vestby-Ellingsen ble nr. i klasse C for spillere 13-14 år gamle og Torbjørn Valgvåg ble nr. 2 i klasse F for spillere som er 10 år eller yngre. Dette var et stort sportslig løft for Tromsø Sjakklubb som aldri tidligere har hatt to deltakere med i nordisk.

I år går det nordiske mesterskapet av stabelen i Drammen med Ungdommens Sjakkforbund som arrangør. Det spilles den 16-19. februar på Scandic Park Hotell i fem forskjellige aldersklasser der Tromsø Sjakklubb altså har en mann med i C-klassen og en i F-klassen. De fem klassene er forøvrig A-klassen for spillere født i 1997 eller senere, B-klassen for spillere født 2000 eller senere, C-klassen for spillere født 2002 eller senere, D-klassen for spillere født 2004 eller senere og E-klassen for spillere født 2006 eller senere. Mads er født i 2002 og er 14 år gammel nå, mens Torbjørn er født i 2006. Vi ønsker dem begge et stort lykke til på veien!

Mads Vestby Ellingsen er regjerende kadett-Norgesmester – vil han kunne slå til igjen?
Foto: Anniken Vestby

Mads har imponert det siste året og særlig på vårparten i fjor spilte han mye god praktsjakk med en rekke sterke resultater helt frem til Norgesmesterskapet på hjemmebane i Tromsø i juli der han altså tok gullmedaljen i kadettklassen og med det ble han utropt til Norgesmester i sjakk for sin aldersklasse. Mads har en universell spillestil og behersker mye over sjakkbrettet slik at spillet hans favner bredt og han kan spille både kongebondeåpning og dronningbondeåpninger med stor innlevelse. Best liker han nok fortsatt taktiske slag og regnekraftig sjakk, men han tar steg hele veien posisjonelt og har spilt mangt et godt gjennomført sjakkparti tross sin unge alder. I Mads sin aldersklasse – 2002 årgangen – har Tromsø Sjakklubb en armada av gode sjakkspillere som vil opp og frem og vennskapet og konkurransen mellom disse avler gode sjakkspillere og sjakklubben kan derfor se lyst på fremtiden og på eliteseriesatsingen når denne årgangen er godt voksne.

Torbjørn Valvåg er i Norgestoppen i sin aldersklasse og skal representere Norge i nordisk
Foto: Anniken Vestby

Torbjørn er en spennende spiller som liker seg best når det er angrepssjakk på brettet. Han er livsfarlig når han får lov til å spille sitt kjære Grand Prix angrep eller en drage med en flammekastende tunge på g7, som spyr ild nedover mot motstanderens rokadestilling. Torbjørn liker å spille partier der brikkene får stor aktivitet og han har tross sin unge alder spilt både et, to og tre publikumspartier og det liker han selvsagt ekstra godt. Han beste resultat i fjor ved siden av den flotte andreplassen fra NMU var utvilsomt den knallsterke førsteplassen fra Blåbyen GP der Torbjørn nedkjempet et helt felt på 44 menn og kvinner før han til slutt ruvet alene på topp av tabellen. Vel blåst Torbjørn! Nå er det nordisk og jeg vet at Torbjørn har trent flittig og har store ambisjoner. Det samme har Mads og vi gleder oss til å følge med på LIVE-sendingene på internett som arrangøren har lovet.

Her er de offisielle hjemmesidene til Nordisk mesterskap 2017 i Drammen

Vi tar en titt på et flott angrepsparti som Torbjørn Valvåg spilte i fjor høst mot en 1700-spiller:

Tromsø Sjakklubb på Facebook