Reiserapport fra NM for Ungdom

21. november 2012
By

Da er årets NMU overstått, og 14 barn og 2 reiseledere har hatt en fantastisk helg sammen.

Reisen ble noe komplisert: Først fly til Oslo, så flytoget nesten til Drammen – feil på signalene gjorde at vi måtte av toget og inn i maxitaxi for å komme helt fram. Fra Drammen gikk ferden videre med to leiebiler, men en berging av et havarert vogntog på E18 forsinket oss ytterligere. Takket være god hjelp fra Tromsø og en velvillig turneringsleder i Kristiansand fikk vi utsatt partiene våre noe, slik at spillerne fikk med seg første parti. Om det ble like mange poeng til gjengen som det kunne blitt med litt bedre tid kan vel diskuteres, men spillerne var fornøyde med å få spille selv kontra å få et halvt WO-poeng (det var et tilbud fra arrangøren som vi vurderte).

 

I Kristiansand hadde vi fått leie oss inn på Sørlandsparken Barnehage, som viste seg å inneholde alt man måtte behøve – minus senger, men det hadde vi jo med oss selv. Et velutstyrt kjøkken gjorde at matlagingen gikk knirkefritt, selv om det å finne fram til en matbutikk i jungelen rundt Sørlandssenteret bød på stadige forvirringer. Jon Machlik, som kom i buss fra NTG, bodde også sammen med oss, til stor glede for mange tidligere kurselever. Han og Martin Gamst Johnsen har fylt helterollene godt i løpet av helga, og bidratt til at mange små sjakktalenter har fått oppmerksomhet rundt sine prestasjoner på brettet også, ikke bare rundt matbordet og tannpussen… Vi savnet Håvard Skagseth i gjengen, men unte han å bo privat i en ordentlig seng. Neste gang er han kanskje sammen med oss igjen.

 

Turneringen gikk bra for alle, ingen kom poengløse hjem til Tromsø. En spesiell honnør til Jon som tok 3.plass i gruppe B! Han hadde ambisjoner om å komme seg til Nordisk, og var nok litt skuffet da det ikke holdt helt inn, men prestasjonen er absolutt ikke noe å være skuffet over! I gruppe A var Håvard Skagseth eneste Tromsø-spiller, og endte på en flott 7. plass. I gruppe C var Martin Gamst Johnsen beste Tromsø-spiller med en 28. plass, gruppe D finner vi Regine Forså helt oppe på 5. plass, som beste spiller fra Tromsø. Gruppe E fikk bare en deltaker fra Tromsø, Sigve Saman Zandi, på en flott 10. plass. Gruppe F var den største gruppa hva gjelder deltakelse fra TSKU, og der var det Benjamin Halvorsen som havnet øverst med en fin 11. plass. Gruppe G var eneste gruppe uten deltakelse fra Tromsø.

 

Etter premieutdeling søndag var det å ta farvel med NTG-studentene, og kjøre bil tilbake til Drammen. Her ventet en overnatting på Drammen Hostel, hvor vi fikk en god natts søvn i ordentlige senger, og en dusj om morgenen. For ikke å snakke om en nydelig hotellfrokost, det var en luksus hele gjengen visste å sette pris på! At SAS ikke gikk konkurs på søndag satte vi også rimelig stor pris på, og det var en fornøyd gjeng som landet i Tromsø mandags ettermiddag.

 

Reiselederne ønsker å rette en stor takk til alle herlige små (og mindre små) sjakkspillere, det er en fryd å være på tur med dere! Vi håper vi reises igjen snart!

 

Hilsen

Astrid Lorem (mor til Einar og Helene)

Lena Halvorsen (mor til Benjamin)

Tags:

Tromsø Sjakklubb på Facebook